Nieuwe aanbestedingswet per 1 april

Zowel de Aanbestedingswet 2012 als het Aanbestedingsbesluit treden per 1 april 2013 in werking. Voor MKB-ondernemingen betekent dit dat ze makkelijker opdrachten van de overheid kunnen binnenhalen. Bovendien kan inschrijven op overheidsopdrachten nu digitaal wat het eenvoudiger, transparanter en goedkoper maakt.

Het aanbestedingsbeleid

Het nieuwe aanbestedingsbeleid heeft voor ondernemingen flink wat voordelen. Onder de oude wetgeving was het mogelijk dat geschikte partijen werden uitgesloten van deelname op basis van criteria die niets met de feitelijke opdracht te maken hadden. Nu mogen er geen onredelijke eisen en voorwaarden meer gesteld worden. Ook voorkomt de nieuwe wet dat overheden en overheidsdiensten onnodig verschillende kleine opdrachten clusteren en als 1 opdracht aanbesteden. Ondernemingen die volgens de oude wet al bij voorbaat buiten de boot vielen bij dit soort grote opdrachten, kunnen nu wel meedingen.

TenderNed

Bovendien verplicht de nieuwe Aanbestedingswet aanbestedende diensten in Nederland om al hun openbare aanbestedingen op TenderNed te publiceren. Ondernemingen kunnen via de website vanTenderNed digitaal en kosteloos inschrijven op aanbestedingen. De keuze om digitaal aan te besteden beperkt het risico op fouten en bespaart daarnaast tijd en geld voor alle partijen.

Meer informatie

Natuurlijk kunt u ook onze opleiding Aanbestedingwet 2013 volgen. Deze 1- daagse opleiding begeleidt u aan de hand van praktijkvoorbeelden door de nieuwe wet.  

Bronnen

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.