Menu

Nieuwe aanbestedingswet per 1 april

Zowel de Aanbestedingswet 2012 als het Aanbestedingsbesluit treden per 1 april 2013 in werking. Voor MKB-ondernemingen betekent dit dat ze makkelijker opdrachten van de overheid kunnen binnenhalen. Bovendien kan inschrijven op overheidsopdrachten nu digitaal wat het eenvoudiger, transparanter en goedkoper maakt.

Het aanbestedingsbeleid

Het nieuwe aanbestedingsbeleid heeft voor ondernemingen flink wat voordelen. Onder de oude wetgeving was het mogelijk dat geschikte partijen werden uitgesloten van deelname op basis van criteria die niets met de feitelijke opdracht te maken hadden. Nu mogen er geen onredelijke eisen en voorwaarden meer gesteld worden. Ook voorkomt de nieuwe wet dat overheden en overheidsdiensten onnodig verschillende kleine opdrachten clusteren en als 1 opdracht aanbesteden. Ondernemingen die volgens de oude wet al bij voorbaat buiten de boot vielen bij dit soort grote opdrachten, kunnen nu wel meedingen.

TenderNed

Bovendien verplicht de nieuwe Aanbestedingswet aanbestedende diensten in Nederland om al hun openbare aanbestedingen op TenderNed te publiceren. Ondernemingen kunnen via de website vanTenderNed digitaal en kosteloos inschrijven op aanbestedingen. De keuze om digitaal aan te besteden beperkt het risico op fouten en bespaart daarnaast tijd en geld voor alle partijen.

Meer informatie

Natuurlijk kunt u ook onze opleiding Aanbestedingwet 2013 volgen. Deze 1- daagse opleiding begeleidt u aan de hand van praktijkvoorbeelden door de nieuwe wet.  

Bronnen

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtual classroom en e-learning NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.