Menu

Nieuwe aanbestedingswet per 1 april

Zowel de Aanbestedingswet 2012 als het Aanbestedingsbesluit treden per 1 april 2013 in werking. Voor MKB-ondernemingen betekent dit dat ze makkelijker opdrachten van de overheid kunnen binnenhalen. Bovendien kan inschrijven op overheidsopdrachten nu digitaal wat het eenvoudiger, transparanter en goedkoper maakt.

Het aanbestedingsbeleid

Het nieuwe aanbestedingsbeleid heeft voor ondernemingen flink wat voordelen. Onder de oude wetgeving was het mogelijk dat geschikte partijen werden uitgesloten van deelname op basis van criteria die niets met de feitelijke opdracht te maken hadden. Nu mogen er geen onredelijke eisen en voorwaarden meer gesteld worden. Ook voorkomt de nieuwe wet dat overheden en overheidsdiensten onnodig verschillende kleine opdrachten clusteren en als 1 opdracht aanbesteden. Ondernemingen die volgens de oude wet al bij voorbaat buiten de boot vielen bij dit soort grote opdrachten, kunnen nu wel meedingen.

TenderNed

Bovendien verplicht de nieuwe Aanbestedingswet aanbestedende diensten in Nederland om al hun openbare aanbestedingen op TenderNed te publiceren. Ondernemingen kunnen via de website vanTenderNed digitaal en kosteloos inschrijven op aanbestedingen. De keuze om digitaal aan te besteden beperkt het risico op fouten en bespaart daarnaast tijd en geld voor alle partijen.

Meer informatie

Natuurlijk kunt u ook onze opleiding Aanbestedingwet 2013 volgen. Deze 1- daagse opleiding begeleidt u aan de hand van praktijkvoorbeelden door de nieuwe wet.  

Bronnen

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Klassikaal, virtual classroom, e-learning en switchgarantie NCOI

Kies je eigen opleidingsvariant

Als grootste opleider van werkend Nederland begrijpen wij als geen ander dat een opleiding volgen in je leven moet passen. Daarom kun je bij NCOI Opleidingen kiezen uit verschillende opleidingsvarianten: klassikaal, Virtual Classroom en e-learning. Je kunt klassikale bijeenkomsten volgen op een leslocatie, via de computer live les krijgen van een docent of op je eigen tempo studeren wanneer het jou uitkomt. Er is altijd wel een opleidingsvariant te vinden die bij jou past. En met onze unieke switchgarantie kun je moeiteloos en zonder extra kosten veranderen van opleidingsvariant.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.