Omzetting OHSAS 18001 in ISO-norm

ISO werkt aan een voorstel om OHSAS 18001 om te zetten in een ISO-norm. Daarom richt NEN een Nederlandse normcommissie op die vanuit Nederland commentaar indient op het voorstel en de toekomstige ISO-norm. Op donderdag 24 januari 2013 heeft de eerste informatiebijeenkomst bij de NEN plaatsgevonden. Het resultaat hiervan moet leiden tot nieuwe normcommissie. Naar verwachting wordt het voorstel binnenkort formeel aan de leden van ISO voorgelegd. Als lid van ISO zal NEN namens de op te richten normcommissie reageren op het voorstel.

Verbeterd systeem

OHSAS 18001 bevat eisen voor een arbo-managementsysteem waarmee een organisatie de arbo-risico's kan beheersen en de prestaties van het systeem kan verbeteren. Er worden geen specifieke criteria voor arbo-prestaties gegeven, noch worden gedetailleerde specificaties gegeven voor de opzet van een managementsysteem op dit gebied.

Meer informatie

Voor inhoudelijke en meer informatie over de bijeenkomst kunt u terecht bij Mirjam van der Gugten, consultant Arbeid via telefoon: 015 269 03 57 of e-mail: arbeid@nen.nl. Heeft u interesse in een NEN opleiding? Bekijk dan ons aanbod!

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.