Menu

Omzetting OHSAS 18001 in ISO-norm

ISO werkt aan een voorstel om OHSAS 18001 om te zetten in een ISO-norm. Daarom richt NEN een Nederlandse normcommissie op die vanuit Nederland commentaar indient op het voorstel en de toekomstige ISO-norm. Op donderdag 24 januari 2013 heeft de eerste informatiebijeenkomst bij de NEN plaatsgevonden. Het resultaat hiervan moet leiden tot nieuwe normcommissie. Naar verwachting wordt het voorstel binnenkort formeel aan de leden van ISO voorgelegd. Als lid van ISO zal NEN namens de op te richten normcommissie reageren op het voorstel.

Verbeterd systeem

OHSAS 18001 bevat eisen voor een arbo-managementsysteem waarmee een organisatie de arbo-risico's kan beheersen en de prestaties van het systeem kan verbeteren. Er worden geen specifieke criteria voor arbo-prestaties gegeven, noch worden gedetailleerde specificaties gegeven voor de opzet van een managementsysteem op dit gebied.

Meer informatie

Voor inhoudelijke en meer informatie over de bijeenkomst kunt u terecht bij Mirjam van der Gugten, consultant Arbeid via telefoon: 015 269 03 57 of e-mail: arbeid@nen.nl. Heeft u interesse in een NEN opleiding? Bekijk dan ons aanbod!

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Voorlichtingsbijeenkomst NCOI

Voorlichtingsbijeenkomsten

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.