STABU en NCOI gaan samenwerken

NCOI gaat met ingang van het cursusseizoen 2015/2016 de training 'projectbeschrijvingen en gebouwdossier' op basis van de systematiek STABU Bouwbreed organiseren. STABU en NCOI hebben dit met het ondertekenen van een samenwerkingsovereenkomst bekrachtigd. Mogelijk leidt dit tot andere opleidingen en trainingen.

NCOI heeft afgelopen jaar gezocht naar het completeren van de bouwportfolio, die na de overname van Reed Business door NCOI al behoorlijk compleet was. Suzanne Herfst - programmamanager van NCOI zegt hierover: "Reed Business Opleidingen heeft al decennia lang een aanbod gebaseerd op de Uniforme Aanbestedingsvoorschriften (UAV) gerelateerd aan de GWW sector. Hieraan ligt een jarenlange relatie met Rijkswaterstaat ten grondslag. Door de combinatie met het MBO en vooral HBO portfolio van NCOI in Bouwkunde, Architectuur en Civiele techniek ontstaat een veel ruimer portfolio voor de bouwsector dan alleen de GWW sector. Daar past de opleiding Projectbeschrijvingen en gebouwdossier op basis van de systematiek STABU Bouwbreed prima in, sterker nog het vult een blinde vlek in ons aanbod. En bovendien zetten we in op een systematiek voor de toekomst, waarbij innovatie in de sector samen gaat met innovatie in opleiden.”

STABU is blij met de samenwerking met NCOI. Algemeen directeur van Stichting STABU - Marc Verhage - zegt: “Bouwbreed is een systematiek die geschikt is voor diverse contract- en samenwerkingsvormen. Niet alleen kan er een klassiek bestek mee worden geschreven, maar informatie management worden georganiseerd van ideeën fase tot en met exploitatie, beheer & onderhoud en zelfs sloop van een bouwwerk. En dit alles op een gestandaardiseerde en juridisch waterdichte manier, zodat iedereen dezelfde taal spreekt en project- en gebouwdossiers in ieder geval voldoen aan vigerende wet- en regelgeving. We hopen hiermee ook nieuwe gebruikers te bereiken, zoals aannemers en installateurs, gebouweigenaren, facilitair management etc. Deze partijen kennen STABU tot nu toe vooral van het klassieke bestek dat ze krijgen aangereikt. Met Bouwbreed kunnen ze zelf hun deel van de informatie toevoegen aan het project- of gebouwdossier. NCOI kan ervoor zorgen dat de daarvoor benodigde kennis in een totaalpakket aan opleidingen wordt aangereikt.”

NCOI Techniek is de grootste opleider van technisch werkend Nederland. Het aanbod bestaat uit erkende praktijkgerichte opleidingen over de volle breedte van de sectoren Techniek, Veiligheid en Ruimtelijke ontwikkeling: van korte cursussen NEN, VCA en ATEX, tot trainingen voor meet- en regeltechniek, elektrotechniek, technische bedrijfskunde en opleidingen Veiligheidskunde, HBO Civiele Techniek, MBA Vastgoedmanagement etc. Allen erkend en gedragen door de markt. Want samenwerken met, voor en door de markt, dat is onze kracht.”

STABU is een samenwerkingsverband tussen de partners in de bouwnijverheid. De naam is een afgeleide van de taak waarvoor zij staat: het uitgeven en beheren van de gestandaardiseerde specificatiesystematiek voor de woning- en utiliteitsbouw. Daarnaast levert STABU fabrikantgebonden productspecificaties, geeft zij adviezen op het gebied van het juridische gedeelte van het bestek en doet zij onderzoeksprojecten. Dit alles wordt voortdurend getoetst aan nieuwe ontwikkelingen op het gebied van contractvormen, wet- & regelgeving en techniek.

Directeur Marc Verhage van STABU (links) en directeur Sven Tump van NCOI Techniek bekrachtigen de samenwerkingsovereenkomst tussen NCOI en STABU met een handdruk.

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.