Menu

Safety Integrity Level (SIL), hoe past u dat toe?

In Procesveiligheidsland is het begrip SIL de ‘talk of the day’. Zeker sinds het verscheen in de PGS 29. En dat is nog maar het begin. Wereldwijd neemt het belang nog steeds toe.

Toepassing SIL

Eindelijk is er een methode om de beveiligingen af te stemmen op het risico dat deze moeten beheersen: hoe hoger het risico, hoe betrouwbaarder de beveiliging (hoe hoger het SIL). En nu is er dus ook een norm, die niet alleen de methode geeft, maar ook voorschrijft hoe het SIL te borgen tijdens de levensduur van de installatie.

Praktische informatie over SIL

Ir. Chris Pietersen, directeur en procesveiligheid consultant bij Safety Solutions Consultants, geeft tijdens Het Process Safety congres 2013 een workshop over SIL. Met praktische informatie zoals:

  • Een korte en heldere toelichting van de methode van risicoreductie door SIL
  • Toepassing van SIL op een BRZO Loss of Containment (LOC) scenario waarbij een gevaarlijke stof vrijkomt. Aan welk SIL moet de beveiliging voldoen die dat moet voorkomen?
  • Twee methoden van SIL Classificatie: de risicograaf en LOPA.

Chris Pieteren was lid van de Adviesraad Gevaarlijke Stoffen (AGS) en senior onderzoeker bij de Onderzoeksraad voor Veiligheid.  

Het Process Safety congres 2013

Reed Business Opleidingen belegt op dinsdag 5 november 2013 in Houten Het Process Safety congres 2013. Dagvoorzitter en spreker Jop Groeneweg (universitair docent cognitieve psychologie aan de Universiteit Leiden) belicht de ‘factor mens’ binnen de procesveiligheid. Nathan Kuper (Inspectie SZW) laat het gezichtspunt van SZW zien. Manuela Verkeste vertelt wat haar in de praktijk opvalt en Arjan Hendrikse bekijkt process safety door de ogen van de verzekeraar. Verder zijn er parallelsessies op het gebied van scenariodenken, HAZOP en SIL. Als relatie van Reed Business Opleidingen ontvangt u €100,- korting op deelname aan het congres. U betaalt €299,- in plaats van €399,- (excl. btw). U ontvangt 1 SKO punt bij deelname. Klik hier en schrijf u nú in!

Deel dit artikel

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.