Menu

Stijgende lijn in werkgelegenheid door opkomst webwinkels

Nederlandse consumenten kopen tegenwoordig steeds meer online en hiermee groeien de webwinkels. Onderzoek van het economisch bureau van ING geeft aan dat de sterke opkomst van webwinkels zorgt voor een stijgende lijn in de werkgelegenheid. Door deze groei zijn er ook steeds meer mensen nodig. Met name in de detailhandel zijn er veel starters bij gekomen.
 
Detailhandel
Tussen 2007 en 2013 steeg de werkgelegenheid in de detailhandel landelijk met vijf procent. Bij webwinkels steeg het aantal banen van ruim 14.000 naar 35.500 in deze periode. De detailhandel is hiermee goed voor een op de tien banen in Nederland. In 2013 kwamen er 14.000 winkels bij; twee derde hiervan zijn webwinkels en de rest bevat non-foodwinkels zoals kappers- en kledingzaken. Zware concurrentie zorgt er echter ook voor dat veel ondernemers weer stoppen. Bijna een derde van de starters hield er na een jaar alweer mee op.
 
Groei is verschillend per provincie
De stijging van het aantal banen geldt voor heel Nederland, maar is verschillend per provincie. Doordat in de provincie Brabant de meeste potentiële ondernemers wonen, worden hier de meeste webwinkels gestart. In Gelderland, Utrecht en Noord-Holland was sprake van een verdriedubbeling van het aantal banen en in Friesland verviervoudigde het aantal banen zelfs.  
 
Bent u van plan om een eigen (web)winkel te starten? Bekijk dan eens de opleidingen van NCOI, bijvoorbeeld de HBO opleiding Retail en Ondernemerschap, HBO Small Business en Ondernemerschap (1 jaar) of MBO Ondernemersvaardigheden.
 
Bron: NOS

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Vraag de nieuwe studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de studiegids 2019-2020 aan of bekijk het vernieuwde aanbod op onze website.

Start nú met uw opleiding

Wilt u verder leren om nog beter te worden in uw werk of een volgende stap zetten in uw loopbaan? Dan is dit hét moment om uw ambities waar te maken, want in september starten weer veel van onze opleidingen en trainingen. Schrijf u nu in en start direct na de zomer met uw opleiding.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.