Stork: Het belang van geometrische meettechnieken

Om meetfouten te voorkomen, moet je weten om te gaan met meetsituaties en -apparatuur. Meetfouten kunnen ernstige gevolgen hebben. Verkeerde producten aangemaakt, faalkosten, levertijdproblemen en in het ergste geval een claim van de klant.

Continue kwaliteit is belangrijk in ieder productieproces. Dit vereist nauwkeurige kwaliteitsmeting en –bewaking. Meten en ’kwaliteitsdenken’ dient een vanzelfsprekende vaardigheid in de dagelijkse praktijk van professionals te zijn. Alleen dan is gecontroleerde procesbeheersing mogelijk en kun je kwaliteit waarborgen. Het doel van de training 'Geometrische meettechnieken' bij Stork is om werknemers beter te leren omgaan met meetsituaties in het veld en met de meetapparatuur.

Inhoud van de training

Naast het beheersen van de meettechniek, dienen ze de juiste meetmiddelen te kiezen voor die bepaalde situatie. Hoe moet je de meetmiddelen hanteren en controleren voordat je ze kunt toepassen? Of, hoe kun je schroefdraad herkennen, meten en controleren? Maar ook: welke maten zijn belangrijk en hoe geef je dat aan? Wat zijn de meetonzekerheden en -invloeden van de verschillende meetmiddelen? Wat zijn vorm- en plaatstoleranties en hoe meet je die? Daarom is het van groot belang dat de meetgegevens betrouwbaar zijn en degelijk gerapporteerd worden. Verder leren de deelnemers natuurlijk hoe je maten in een tekening zet.” 

Praktijkgericht

Naast een theoretische behandeling van de leerstof, is er genoeg ruimte voor discussie en praktijkcases. Buiten de broodnodige theorie zoals ‘tekeninglezen’ of ‘maten herkennen in een tekening’, wordt er tijdens de bijeenkomsten vooral gewerkt aan de hand van voorbeelden uit de praktijk.  Meer weten over deze incompany training? Neem vrijblijvend contact met ons op via 078 - 62 53 888 of mail ons info@techniek.ncoi.nl.

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.