Menu

Stork: Het belang van geometrische meettechnieken

Om meetfouten te voorkomen, moet je weten om te gaan met meetsituaties en -apparatuur. Meetfouten kunnen ernstige gevolgen hebben. Verkeerde producten aangemaakt, faalkosten, levertijdproblemen en in het ergste geval een claim van de klant.

Continue kwaliteit is belangrijk in ieder productieproces. Dit vereist nauwkeurige kwaliteitsmeting en –bewaking. Meten en ’kwaliteitsdenken’ dient een vanzelfsprekende vaardigheid in de dagelijkse praktijk van professionals te zijn. Alleen dan is gecontroleerde procesbeheersing mogelijk en kun je kwaliteit waarborgen. Het doel van de training 'Geometrische meettechnieken' bij Stork is om werknemers beter te leren omgaan met meetsituaties in het veld en met de meetapparatuur.

Inhoud van de training

Naast het beheersen van de meettechniek, dienen ze de juiste meetmiddelen te kiezen voor die bepaalde situatie. Hoe moet je de meetmiddelen hanteren en controleren voordat je ze kunt toepassen? Of, hoe kun je schroefdraad herkennen, meten en controleren? Maar ook: welke maten zijn belangrijk en hoe geef je dat aan? Wat zijn de meetonzekerheden en -invloeden van de verschillende meetmiddelen? Wat zijn vorm- en plaatstoleranties en hoe meet je die? Daarom is het van groot belang dat de meetgegevens betrouwbaar zijn en degelijk gerapporteerd worden. Verder leren de deelnemers natuurlijk hoe je maten in een tekening zet.” 

Praktijkgericht

Naast een theoretische behandeling van de leerstof, is er genoeg ruimte voor discussie en praktijkcases. Buiten de broodnodige theorie zoals ‘tekeninglezen’ of ‘maten herkennen in een tekening’, wordt er tijdens de bijeenkomsten vooral gewerkt aan de hand van voorbeelden uit de praktijk.  Meer weten over deze incompany training? Neem vrijblijvend contact met ons op via 078 - 62 53 888 of mail ons info@techniek.ncoi.nl.

Deel dit artikel

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.