Strengere controle op ATEX-naleving

Begin 2010 werd het Actieplan Arbeidsveiligheid aan de Tweede Kamer aangeboden. Een onderdeel daarvan is het Programma voorkomen ongevallen. Dit is ook de Nederlandse invulling van de Europese campagne op dit thema.

Doel: 25% minder ongevallen

Het Programma voorkomen ongevallen loopt tot eind 2012. Doelstelling is om het aantal ongevallen bij bedrijven terug te brengen: eind van deze maand moet een reductie van 25% zijn bereikt. Een van de manieren om dat te bereiken is inspectie.

Inspectie speerpunt

Zo heeft de Inspectie SZW aangekondigd dit jaar speciale aandacht te geven aan bedrijven in de oppervlaktebehandelende industrie. Brancheorganisatie VOM voert daarover overleg met de Inspectie SZW en verstrekt de nodige informatie over de branche. Zo krijgt de Inspectie een reëel beeld. Er gaat speciaal gehandhaafd worden op de RI&E (Risico, Inventarisatie en Evaluatie), stoffenmanagement, ATEX en machineveiligheid. De eerste helft van het jaar is met name gericht op overleg en kunnen bedrijven zichzelf toetsen. In de tweede helft van het jaar is de Inspectie SZW ook daadwerkelijk de regels gaan handhaven.

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.