Menu

Strengere controle op ATEX-naleving

Begin 2010 werd het Actieplan Arbeidsveiligheid aan de Tweede Kamer aangeboden. Een onderdeel daarvan is het Programma voorkomen ongevallen. Dit is ook de Nederlandse invulling van de Europese campagne op dit thema.

Doel: 25% minder ongevallen

Het Programma voorkomen ongevallen loopt tot eind 2012. Doelstelling is om het aantal ongevallen bij bedrijven terug te brengen: eind van deze maand moet een reductie van 25% zijn bereikt. Een van de manieren om dat te bereiken is inspectie.

Inspectie speerpunt

Zo heeft de Inspectie SZW aangekondigd dit jaar speciale aandacht te geven aan bedrijven in de oppervlaktebehandelende industrie. Brancheorganisatie VOM voert daarover overleg met de Inspectie SZW en verstrekt de nodige informatie over de branche. Zo krijgt de Inspectie een reëel beeld. Er gaat speciaal gehandhaafd worden op de RI&E (Risico, Inventarisatie en Evaluatie), stoffenmanagement, ATEX en machineveiligheid. De eerste helft van het jaar is met name gericht op overleg en kunnen bedrijven zichzelf toetsen. In de tweede helft van het jaar is de Inspectie SZW ook daadwerkelijk de regels gaan handhaven.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Voorlichtingsbijeenkomst NCOI

Voorlichtingsbijeenkomsten

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.