Menu

Strengere controle op ATEX-naleving

Begin 2010 werd het Actieplan Arbeidsveiligheid aan de Tweede Kamer aangeboden. Een onderdeel daarvan is het Programma voorkomen ongevallen. Dit is ook de Nederlandse invulling van de Europese campagne op dit thema.

Doel: 25% minder ongevallen

Het Programma voorkomen ongevallen loopt tot eind 2012. Doelstelling is om het aantal ongevallen bij bedrijven terug te brengen: eind van deze maand moet een reductie van 25% zijn bereikt. Een van de manieren om dat te bereiken is inspectie.

Inspectie speerpunt

Zo heeft de Inspectie SZW aangekondigd dit jaar speciale aandacht te geven aan bedrijven in de oppervlaktebehandelende industrie. Brancheorganisatie VOM voert daarover overleg met de Inspectie SZW en verstrekt de nodige informatie over de branche. Zo krijgt de Inspectie een reëel beeld. Er gaat speciaal gehandhaafd worden op de RI&E (Risico, Inventarisatie en Evaluatie), stoffenmanagement, ATEX en machineveiligheid. De eerste helft van het jaar is met name gericht op overleg en kunnen bedrijven zichzelf toetsen. In de tweede helft van het jaar is de Inspectie SZW ook daadwerkelijk de regels gaan handhaven.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtual classroom en e-learning NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.