Terugblik Het grote ATEX congres 2013

Op 25 april 2013 organiseerde Reed Business Opleidingen in 1931 congrescentrum Brabanthallen in Den Bosch het 5e Atex congres. De workshops en presentaties waren gericht op het belang van naleving van de wet- en regelgeving op Atex-gebied.

Opvallend veel sessies en lezingen waren praktijkgericht. Niet vreemd, als je bedenkt dat de veiligheidscultuur - het beheersen van risico´s van vrijkomende gevaarlijke stoffen en explosies - nauw verbonden is met de heersende bedrijfscultuur. Zo stelden topsprekers vanuit DEKRA, brancheverenigingen, toonaangevende industriële bedrijven en de Inspectie SZW de explosieveiligheid versus de toezicht op de werkvloer opvallend vaak centraal en werden er veel best practices gedeeld. Verder konden de ruim 340 bezoekers aan den lijve ondervinden welke gevaren er in het vak komen kijken dankzij de live explosies door ExElect, DSM.

IECex in de praktijk

Tijdens het congres hield Ruud Bergwerff (Productmanager Reed Business Opleidingen) twee workshops over het thema ‘IECex in de praktijk’. Beide sessies werden goed bezocht. Bij de eerste sessie moesten zelfs deelnemers worden teleurgesteld, vanwege ruimtegebrek.  Ruud Bergwerff daagde deelnemers aan het eind van iedere sessie uit om in de huid te kruipen van Inspecteur Gadget. Deelnemers moesten hiervoor een opdracht uitvoeren op de practica toestellen. Aan het einde van de dag maakte Inspecteur Gadget de winnaar bekend aan het borrelende publiek. Ruud heeft vervolgens de symbolische cheque overhandigt aan de heer Mast van Stork Technical Services. Veel belangstelling was er voor de ‘conclusies’ van René van Dort na 50 jaar ‘ATEX explosies’, de sessies van Gerdian Jansen en Karel Neleman over elektrische installaties en over mechanische ontstekingsbronnen van Arthur Rooze. Ook de advocaten Esther Broeren en Erik van der Steen werden dankzij hun juridisch specialisme druk bezocht.

Op zoek naar een ATEX opleiding? Klik hier en bekijk het complete aanbod!

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.