Menu

Terugblik Het grote ATEX congres 2013

Op 25 april 2013 organiseerde Reed Business Opleidingen in 1931 congrescentrum Brabanthallen in Den Bosch het 5e Atex congres. De workshops en presentaties waren gericht op het belang van naleving van de wet- en regelgeving op Atex-gebied.

Opvallend veel sessies en lezingen waren praktijkgericht. Niet vreemd, als je bedenkt dat de veiligheidscultuur - het beheersen van risico´s van vrijkomende gevaarlijke stoffen en explosies - nauw verbonden is met de heersende bedrijfscultuur. Zo stelden topsprekers vanuit DEKRA, brancheverenigingen, toonaangevende industriële bedrijven en de Inspectie SZW de explosieveiligheid versus de toezicht op de werkvloer opvallend vaak centraal en werden er veel best practices gedeeld. Verder konden de ruim 340 bezoekers aan den lijve ondervinden welke gevaren er in het vak komen kijken dankzij de live explosies door ExElect, DSM.

IECex in de praktijk

Tijdens het congres hield Ruud Bergwerff (Productmanager Reed Business Opleidingen) twee workshops over het thema ‘IECex in de praktijk’. Beide sessies werden goed bezocht. Bij de eerste sessie moesten zelfs deelnemers worden teleurgesteld, vanwege ruimtegebrek.  Ruud Bergwerff daagde deelnemers aan het eind van iedere sessie uit om in de huid te kruipen van Inspecteur Gadget. Deelnemers moesten hiervoor een opdracht uitvoeren op de practica toestellen. Aan het einde van de dag maakte Inspecteur Gadget de winnaar bekend aan het borrelende publiek. Ruud heeft vervolgens de symbolische cheque overhandigt aan de heer Mast van Stork Technical Services. Veel belangstelling was er voor de ‘conclusies’ van René van Dort na 50 jaar ‘ATEX explosies’, de sessies van Gerdian Jansen en Karel Neleman over elektrische installaties en over mechanische ontstekingsbronnen van Arthur Rooze. Ook de advocaten Esther Broeren en Erik van der Steen werden dankzij hun juridisch specialisme druk bezocht.

Op zoek naar een ATEX opleiding? Klik hier en bekijk het complete aanbod!

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtual classroom en e-learning NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.