Menu

Traineeship als snelkookpan voor persoonlijke en professionele ontwikkeling

Jonge ‘high potentials’ intern scholen en aan uw bedrijf binden? Het kan met een traineeprogramma. Farmaceutisch bedrijf Teva Pharmaceutical Industries ontwikkelde zo’n programma, in nauwe samenwerking met NCOI Opleidingen.
 
Een specifiek aandachtsgebied binnen het HR-beleid van Teva Pharmaceutical Industries is het aantrekken van externe talenten. Samen met NCOI Opleidingen werd daarom een traineeprogramma ontwikkeld. Volgens Simone Coppens, Associate Director Leadership & Development Europe bij Teva, is een traineeship een unieke kans voor ambitieuze professionals om in korte tijd veel te leren. “Trainees zijn ambitieuze, getalenteerde en ook kritische professionals die nieuwe kennis, vaardigheden en ervaringen als sponzen opnemen. Ons traineeprogramma is een soort snelkookpan voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Dit heeft een enorme impact op de trainee. En op de organisatie: managers staan in de rij voor een trainee.”

Leiderschapsfunctie

Het traineeprogramma van Teva moest een twee jaar durend internationaal programma worden. Simone Coppens: “Het Engelstalige curriculum bevat onderwerpen als leiderschap en management, projectmanagement en gesprekstechnieken. Met andere woorden: alle vaardigheden en kennis die de trainees nodig hebben om na twee jaar een leiderschapsfunctie binnen Teva te kunnen vervullen.” De trainees wisselen tijdens het programma van project en land, zodat ze na 2 jaar in 4 verschillende Europese landen hebben gewerkt.

Verbinding tussen theorie en praktijk

Simone Coppens: “We willen dat de trainees alles wat ze leren tijdens de modules direct in de praktijk kunnen toepassen. Dat was voor ons ook één van de belangrijkste redenen om met NCOI Opleidingen in zee te gaan: ze zijn sterk in het maken van een verbinding tussen theorie en praktijk.” Inmiddels bestaat het traineeprogramma van Teva al meer dan vier jaar. “Hoewel we vooraf geen baangarantie kunnen geven, is het prachtig om te zien dat de meeste trainees nog steeds bij Teva werken”, aldus Simone Coppens.

Lees het hele artikel in ons magazine Leven lang leren

In ons magazine Leven lang leren staan deze en andere voorbeelden van bedrijven die een opleiding of maatwerktraject volgden via NCOI Opleidingen. U ontdekt ook hoe andere professionals hun medewerkers enthousiasmeren voor een leven lang leren. Het magazine is gericht op HR-professionals, maar biedt zeker ook inspiratie als u geen HR-functie heeft.

Bekijk de huidige editie

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.