Menu

Trends in de koeltechniek

Grote belangstelling voor airconditioning- en koelinstallaties

De airconditioninginstallatie viert in het jaar 2012 haar 110 jarige verjaardag, het eerste model kwam namelijk al in 1902 op de markt. De thermodynamica is momenteel een echte wetenschap en er worden nog steeds nieuwe ontwerpen van warmtepompen, airconditioners en koelkasten gemaakt. De belangstelling is enorm! Waar komt die belangstelling vandaan en waarom is het in de afgelopen jaren zo gegroeid?

Innovatief

Er zijn meerdere oorzaken die er voor gezorgd hebben dat het klimaat in de ACR-industrie innovatief blijft.

  • Uitfasering van de middelbare-ODP en high-GWP koudemiddelen
  • Het gebruik van milieuvriendelijke koudemiddelen
  • Energie-efficiëntienormen
  • ‘Duurzame’ ontwikkeling
  • Computersimulatie van componenten en prestaties van het systeem
  • Inspelen op behoeften en wensen in de internationale markt

De uitfasering van de populaire CFK- en HCFK-koudemiddelen in de afgelopen 20 jaar is een belangrijke factor voor innovaties in de koeltechniek. Ook hebben energie-efficiëntie en duurzaamheid vernieuwingen noodzakelijk gemaakt. Eindgebruikers hebben hun ogen gericht op energie-efficiëntielabels en OEM’s zijn zeer gemotiveerd om minder materiaal in hun producten gebruiken.

Bron: HVAC Web Connection

Deel dit artikel

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.