Menu

Trends in de koeltechniek

Grote belangstelling voor airconditioning- en koelinstallaties

De airconditioninginstallatie viert in het jaar 2012 haar 110 jarige verjaardag, het eerste model kwam namelijk al in 1902 op de markt. De thermodynamica is momenteel een echte wetenschap en er worden nog steeds nieuwe ontwerpen van warmtepompen, airconditioners en koelkasten gemaakt. De belangstelling is enorm! Waar komt die belangstelling vandaan en waarom is het in de afgelopen jaren zo gegroeid?

Innovatief

Er zijn meerdere oorzaken die er voor gezorgd hebben dat het klimaat in de ACR-industrie innovatief blijft.

  • Uitfasering van de middelbare-ODP en high-GWP koudemiddelen
  • Het gebruik van milieuvriendelijke koudemiddelen
  • Energie-efficiëntienormen
  • ‘Duurzame’ ontwikkeling
  • Computersimulatie van componenten en prestaties van het systeem
  • Inspelen op behoeften en wensen in de internationale markt

De uitfasering van de populaire CFK- en HCFK-koudemiddelen in de afgelopen 20 jaar is een belangrijke factor voor innovaties in de koeltechniek. Ook hebben energie-efficiëntie en duurzaamheid vernieuwingen noodzakelijk gemaakt. Eindgebruikers hebben hun ogen gericht op energie-efficiëntielabels en OEM’s zijn zeer gemotiveerd om minder materiaal in hun producten gebruiken.

Bron: HVAC Web Connection

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtual classroom en e-learning NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.