Menu

VITALE: levensduurverlenging van technische assets

De toegevoegde waarde van het referentie-model VITALE voor alleen al de Nederlandse industrie wordt voor 2020 geschat op 1,9 miljard euro. Dus waarom bedrijfsmiddelen vervangen, als het vanuit bedrijfseconomisch oogpunt interessanter is om die langer in bedrijf te houden?

VITALE (Value & Innovation Through Asset Life-time Extension) is een branche onafhankelijk referentiemodel voor levensduurverlengend onderhoud aan technische assets, waarmee onderhoudsmanagers de levensduur van hun bedrijfsmiddelen kunnen verlengen. Het model is ontwikkeld door materiedeskundigen uit diverse branches in samenwerking met deskundigen van gerenommeerde kennisinstellingen.

TECC initiatoren

Naast de technische veroudering van assets, gaat VITALE ook in op economische, commerciële en compliance veroudering. Ofwel de ‘TECC initiatoren’; deze vormen het begin van een proces om levensduurverlenging te realiseren. Daarnaast beschrijft het model bepaalde methoden en systemen die gebruikers eenvoudig zelf kunnen toepassen in hun organisatie. Een belangrijk onderdeel van VITALE is de professionaliteitmatrix. Hiermee kunnen eindgebruikers hun eigen professionaliteit ten opzichte van levensduurverlenging in kaart brengen en zodoende bepalen waar er verbeteringen gewenst zijn.

VITALE in de praktijk

De kracht van VITALE ligt in de praktijk vooral op het:

  • Managen van bedrijfsmiddelen portfolio, en dan vooral op het concreet toepassen van de toegevoegde waarde van levensduurverlenging.
  • Ontwikkelen van integrale IT-oplossingen voor het uitwerken en managen van Asset Plannen voor de langere termijn.
  • Ontwikkelen van degradatie- en simulatiemodellen, uitgaande van eenduidig analyseren en structureren van condition (monitoring) data via business intelligence oplossingen.
  • Bieden van toegevoegde waarde van business case management met lifecycle management methodieken en het intgereren van business acse management in de levenscyclus van assets.

  Bron: Kijk voor meer informatie op de website worldclassmaintenance.com.

Deel dit artikel

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.