Vast contract: voltooid verleden tijd

De tijd dat je op je 16e aan de slag ging bij een werkgever en dat je zo’n vijftig jaar later daar met gouden horloge werd uitgezwaaid is voltooid verleden tijd. De nieuwe generatie verslijt voor zijn/haar vijfendertigste gemiddeld zo’n tien werknemers. De drang naar vrijheid is groot. Het aantal ZZP’ers groeit in een enorm tempo.

Geschat wordt dat er in 2020 zo’n 925.000 ZZP’ers zijn in Nederland. Dat is omgerekend zo’n 12,5% van de beroepsbevolking. Ofwel 1 op de 8 arbeidskrachten. Het ‘vast contract’ verdwijnt langzaam maar zeker uit het woordenboek. Zekerheid is er namelijk ook niet in loondienst. Dus waarom niet de stap naar een eigen bedrijf? Zeker in een crisistijd zijn bedrijven huiverig om mensen aan te nemen. De keuze voor de inhuur van een ZZP’er wordt meer en meer een vast gegeven.

1+1=3

Een simpel optelsommetje zorgt voor een indrukwekkende uitkomst. Commercieel Manager Mekano Industrial Lars van Beek: “Bedrijven kunnen enerzijds geen zekerheid meer bieden en zien anderzijds meer en meer de voordelen van externe inhuur op projectbasis. De resultaatgerichtheid van flexibel werken, de hoge motivatie, het lage ziekteverzuim en de positieve effecten van flexkrachten op ingesleten cultuurgewoontes tellen steeds zwaarder mee. Aan de andere kant zijn werknemers steeds minder trouw. Ze krijgen het al benauwd als hun vijfjarig jubileum in zicht komt. De gegraveerde Parker bij een 12,5 jarig jubileum blijft in de HRM-kast. Werken moet afwisselend en vooral leuk zijn. De drang naar vrijheid is groot; ‘ik kan een kunstje en daarvoor kun je me inhuren’. Kortom; zowel aan werkgevers- als aan werknemerszijde wordt de enorme toename aan ZZP’ers gevoed.”

Mekano speelt in op de toekomst

Mekano is dé intermediair voor technische ZZP’ers en grote nationale en internationale opdrachtgevers in de industrie. Een organisatie boordevol technische kennis en affiniteit met deze branche. Met een duidelijke visie over de kracht van flexibilisering. Gevormd door een club jonge en ambitieuze mensen. Met een koers die Mekano op een unieke manier uitstippelt. Mekano spreekt de taal van zowel de opdrachtgever als de ZZP’er en zorgt ervoor dat ze elkaar kunnen vinden. Snel, efficiënt en succesvol.

Meer dan een bemiddelaar

Mekano is meer dan enkel een bemiddelaar. ZZP’ers die zich inschrijven kunnen rekenen op professionele begeleiding en deskundig advies, op ieder moment van de dag. Daarnaast worden ZZP’ers automatisch op de hoogte gehouden van relevant nieuws en belangrijke trends die Mekano signaleert in de markt. Sinds kort kunnen de ZZP’ers ook met korting een opleiding volgen bij Reed Business Opleidingen. Mekano gaat en staat voor de juiste man op de juiste plek. Dit kan alleen met ervaren en goedgeschoolde vakmensen. Lars van Beek: “Investeren in kennis is pure noodzaak. In een wereld die constant in beweging is, kun je niet stil blijven staan. Technische ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op. Automatisering dringt steeds verder door en werkzaamheden veranderen. Het up to date houden van kennis, vaardigheden en diploma’s wordt steeds belangrijker.” Om ervoor te zorgen dat ZZP’ers voorzien zijn van de juiste papieren en om ze de mogelijkheid te bieden om zichzelf bij te scholen, kiest Mekano voor een samenwerking met Reed Business Opleidingen.

Lees meer over deze samenwerking.

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.