Menu

Verantwoordelijkheden komen meer bij de GWW-aannemer te liggen

Bijna 70% van de aannemers GWW verwacht dat de komende jaren projecten veel meer integraal worden aanbesteed. Met deze integrale contracten komt meer verantwoordelijkheid terecht bij de aannemer GWW, waardoor de rolverdeling in de bouwkolom zal veranderen. Dit blijkt uit onderzoek van USP Marketing Consultancy dat is uitgevoerd onder 100 aannemers GWW.

Traditie

In de GWW-sector komen tal van samenwerkingsvormen en contracten voor. Het traditionele bouwproces gaat uit van een strikte scheiding tussen ontwerp en uitvoering. In de praktijk is daarvan lang niet altijd meer sprake, mede als gevolg van de opmars van geïntegreerde contracten. Meer dan 80% van de aannemers GWW geeft aan dat zij meer advies- en ontwerptaken op zich nemen. Een grote meerderheid van de aannemers GWW (69%) verwacht ook dat er de komende jaren meer projecten integraal worden aanbesteed of vergeven.

Rollen veranderen

Met integrale contracten komt de ontwerp- en uitvoeringsverantwoordelijkheid in één hand te liggen. De aannemer krijgt de ontwerpverantwoordelijkheid er namelijk bij. Afhankelijk van de vorm, worden de verantwoordelijkheden voor onderhoud, exploitatie en financiering ook overgeheveld naar de uitvoerder. Met de verwachte groei in projecten die integraal worden aanbesteed zal de scheiding tussen ontwerp en uitvoering verder vervagen en de rolverdeling in de bouwkolom verder veranderen.

Bron: www.usp-mc.nl

Deel dit artikel

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.