Menu

Verbeter uw cv, laat zien wie u bent!

Uw cv is hoogstwaarschijnlijk representatief voor al uw opgedane (werk)ervaring en opleidingen. Alles staat netjes opgesomd, zodat de lezer in een oogopslag kan zien wat u allemaal heeft gedaan. Het is belangrijk dat u zich realiseert dat de lezer een totale indruk moet krijgen van wie u bent. Zodra er meerdere sollicitanten zijn die beschikken over dezelfde kwaliteiten, is het belangrijk om uw unieke persoonlijkheid naar voren te laten komen in uw cv. Hiermee kunt u zich al op papier onderscheiden van de rest en wordt u hopelijk uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. 
 
Benoem positieve eigenschappen
Vraag eens aan uw leidinggevende, collega’s, familie of vrienden hoe zij uw positieve eigenschappen beschrijven aan de hand van een paar steekwoorden. Deze steekwoorden kunt u boven aan uw cv plaatsen, zodat hij er hopelijk tussenuit springt wanneer de lezer door meerdere cv’s bladert. Laat vervolgens deze positieve eigenschappen terugkomen bij de genoemde (werk)ervaring. Benoem daar niet alleen welke werkzaamheden u heeft uitgevoerd, maar beschrijf ook hoe u te werk bent gegaan, zodat de steekwoorden worden beargumenteerd.
 
Wees herkenbaar
Ter verduidelijking van uw persoonlijkheid kunt u een foto toevoegen aan uw cv. Geen standaard pasfoto, maar bijvoorbeeld een foto van u op uw werkplek. Dezelfde foto kunt u vervolgens ook plaatsen op uw sociale-mediakanalen. Mocht de lezer van uw cv u willen opzoeken op internet, dan herkent hij u meteen aan de foto. Om het de lezer nog gemakkelijker te maken, kunt u in uw e-mail aan de afsluiting van uw sollicitatie al de link naar uw Linked In-profiel toevoegen.
 
Vraag om referenties
Voor een volledige presentatie van uw persoonlijkheid kunt u aan uw cv of sociale-mediakanalen referenties toevoegen van eerdere werkgevers of collega’s. Zo kan de lezer van uw cv bekijken hoe anderen over u denken en het geeft bovendien een extra boost aan uw zelfvertrouwen om de leuke referenties te lezen.  
 
Wie is de persoon achter het cv?
Onze training Persoonlijke Kracht en Uitstraling zal eraan bijdragen dat u uw genoemde kwaliteiten en mogelijkheden uit uw cv zelfverzekerd kunt presenteren bij een sollicitatiegesprek.  
 
Bron: Intermediair

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.