Menu

Vergoeding zorgkosten buiten Europa verdwijnt vanaf 2017 uit basispakket

Vanaf 2017 worden zorgkosten die buiten Europa gemaakt zijn niet meer vergoed. Met dit voorstel van minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft de ministerraad ingestemd. De beperking van de werelddekking levert een besparing van 60 miljoen euro per jaar op. 

Aanvullende verzekering of reisverzekering

Vaak hebben mensen die tijdelijk buiten Europa verblijven nu ook al een aanvullende dekking voor zorgkosten vanuit hun aanvullende verzekering of reisverzekering. Deze kosten worden momenteel voor een deel vergoed vanuit het basispakket. De hoogte van de vergoeding hangt van de polis af, maar is in ieder geval niet hoger dan de tarieven in Nederland. Het kabinet redeneert dat zorgkosten die buiten Europa gemaakt worden, niet collectief te hoeven worden betaald. Daarvoor kunnen mensen die buiten Europa reizen aanspraak maken op hun aanvullende verzekering of reisverzekering. 

Uitzonderingen

Er zijn wel twee uitzonderingen op de beperking van de werelddekking: mensen die voor hun werk in het buitenland verblijven, krijgen hun zorgkosten nog gewoon vergoed vanuit hun basispakket. Dat geldt ook voor hun Zvw-verzekerde gezinsleden. Ook zorg die wel in het pakket zit, maar alleen buiten Europa verkrijgbaar is, wordt vanuit het basispakket vergoed.
 
Bent u werkzaam in de zorg en wilt u zich verder ontwikkelen? Bekijk dan eens het brede en gevarieerde aanbod van NCOI Opleidingen. Bij ons kunt u terecht voor een zorgopleiding op zowel MBO-, HBO- als Masterniveau.
 
Bron: Rijksoverheid

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Vraag de nieuwe studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de studiegids 2019-2020 aan of bekijk het vernieuwde aanbod op onze website.

Laatste mogelijkheid: bespaar tot € 10.000,- op een Bacheloropleiding

De overheid stopt per 1 september met de regeling vraagfinanciering, waarmee u voordelig een opleiding kunt volgen in de zorg, techniek of IT. Bent u werkzaam in een van deze sectoren en wilt u zich verder ontwikkelen? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Profiteer dan nog snel van deze voucherregeling en schrijf u voor 17 augustus in voor een van de geselecteerde HBO Bacheloropleidingen of HBO-programma’s. Zo kunt u maximaal tot € 10.000,- besparen op een volledige opleiding.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.