Volgens het ROA biedt een HBO-diploma in de techniek meer kansen op een baan

Als u de in de toekomst meer kans wilt maken op een goede baan, kunt u het best een HBO-diploma in de techniek halen. Dat voorspelt het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van de Universiteit van Maastricht. In de techniek, de zorg en het onderwijs zullen werkgevers moeite hebben om genoeg personeel te vinden. Vooral in de techniek ontstaat volgens het ROA een groot tekort aan gekwalificeerde werknemers.
 
In de techniek wordt een tekort voorspeld aan architecten, ingenieurs, elektriciens en elektromonteurs. “In die sector groeit het aantal gediplomeerden wel, maar die zoeken lang niet allemaal een baan in de techniek”, zegt onderzoeksleider Didier Fouarge van het ROA. "De komende jaren zal de vraag naar technisch opgeleid personeel toenemen. Er worden nu te weinig jongeren opgeleid om aan die vraag te kunnen voldoen", zegt hij in het NOS Radio 1 Journaal.
 
Behalve in het onderwijs en de zorg hebben mensen met een opleiding in de techniek dus hele goede perspectieven voor de toekomst. Bij NCOI Techniek en Veiligheid heeft u de keus uit 253 opleidingen op verschillende niveaus. 

Bekijk ons opleidingsaanbod
 

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.