Menu

Volgens het ROA biedt een HBO-diploma in de techniek meer kansen op een baan

Als u de in de toekomst meer kans wilt maken op een goede baan, kunt u het best een HBO-diploma in de techniek halen. Dat voorspelt het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van de Universiteit van Maastricht. In de techniek, de zorg en het onderwijs zullen werkgevers moeite hebben om genoeg personeel te vinden. Vooral in de techniek ontstaat volgens het ROA een groot tekort aan gekwalificeerde werknemers.
 
In de techniek wordt een tekort voorspeld aan architecten, ingenieurs, elektriciens en elektromonteurs. “In die sector groeit het aantal gediplomeerden wel, maar die zoeken lang niet allemaal een baan in de techniek”, zegt onderzoeksleider Didier Fouarge van het ROA. "De komende jaren zal de vraag naar technisch opgeleid personeel toenemen. Er worden nu te weinig jongeren opgeleid om aan die vraag te kunnen voldoen", zegt hij in het NOS Radio 1 Journaal.
 
Behalve in het onderwijs en de zorg hebben mensen met een opleiding in de techniek dus hele goede perspectieven voor de toekomst. Bij NCOI Techniek en Veiligheid heeft u de keus uit 253 opleidingen op verschillende niveaus. 

Bekijk ons opleidingsaanbod
 

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Voorlichtingsbijeenkomst NCOI

Voorlichtingsbijeenkomsten

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.