Volgens het ROA biedt een HBO-diploma in de techniek meer kansen op een baan

Als u de in de toekomst meer kans wilt maken op een goede baan, kunt u het best een HBO-diploma in de techniek halen. Dat voorspelt het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van de Universiteit van Maastricht. In de techniek, de zorg en het onderwijs zullen werkgevers moeite hebben om genoeg personeel te vinden. Vooral in de techniek ontstaat volgens het ROA een groot tekort aan gekwalificeerde werknemers.
 
In de techniek wordt een tekort voorspeld aan architecten, ingenieurs, elektriciens en elektromonteurs. “In die sector groeit het aantal gediplomeerden wel, maar die zoeken lang niet allemaal een baan in de techniek”, zegt onderzoeksleider Didier Fouarge van het ROA. "De komende jaren zal de vraag naar technisch opgeleid personeel toenemen. Er worden nu te weinig jongeren opgeleid om aan die vraag te kunnen voldoen", zegt hij in het NOS Radio 1 Journaal.
 
Behalve in het onderwijs en de zorg hebben mensen met een opleiding in de techniek dus hele goede perspectieven voor de toekomst. Bij NCOI Techniek en Veiligheid heeft u de keus uit 253 opleidingen op verschillende niveaus. 

Bekijk ons opleidingsaanbod
 

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant