Menu

Waarom een persoonscertificering explosieveiligheid?

Met het persoonscertificering kun je aantonen dat je over voldoende kennis en kunde beschikt om je werkzaamheden in explosiegevaarlijke omgevingen veilig kunt uitvoeren en dat je de explosieveiligheid van installaties en apparatuur kunt borgen. Alle medewerkers die gevarenzone-indelingen opstellen, inspecties verrichten, onderhoudswerkzaamheden uitvoeren en installaties ontwerpen, testen, installeren, bedienen of gebruiken, moeten kunnen aantonen dat zij voldoende kennis en kunde in huis hebben. De ‘IECEx 05: Persoonscertificering’ voorziet wereldwijd in certificering van personeel op basis van hun vaardigheden en ervaring.

De IECEx 05 omvat de volgende profielen:

  • Ex 001 - toepassen van basisprincipes van bescherming in explosieve atmosferen;
  • Ex 002 - uitvoeren van classificatie van gevaarlijke gebieden;
  • Ex 003 - installeren van explosieveilig materieel en explosieveilige bedradingsystemen;
  • Ex 004 - materieel onderhouden in explosieve atmosferen;
  • Ex 005 - reparatie en revisie van materieel (in ontwikkeling);
  • Ex 006 - testen van elektrische installaties in verband met explosieve atmosferen;
  • Ex 007 - uitvoeren van visuele en nauwkeurige inspectie van installaties in verband met explosieve atmosferen;
  • Ex 008 - uitvoeren van gedetailleerde inspectie van installaties in verband met explosieve atmosferen;
  • Ex 009 - ontwerpen van elektrische installaties in verband met explosieve atmosferen;
  • Ex 010 - uitvoeren van audit-inspectie van installaties in verband met explosieve atmosferen.

ATEX opleidingen van Reed Business Opleidingen 

Onze ATEX opleidingen zijn volledig afgestemd op het IECEx 05 certificatieschema. Wij hebben de in het onderstaande schema genoemde profielen verwerkt in een aantal ATEX modules. Die vindt u hier. Veel van onze deelnemers volgen meerdere verdiepingsmodules. Om doublure te voorkomen hebben we de terugkerende onderwerpen (“de  grootste gemene deler”) uit die aparte modules gehaald en in onze ATEX voor deskundigen ondergebracht. Dit voorkomt onnodige overlap en maakt de gekozen opzet flexibeler, de modules korter en praktijkgerichter. Omdat de profielen EX007 en EX008 op veel punten overeenkomen, hebben wij deze gecombineerd in de module ATEX07/08: Visuele, nauwkeurige en gedetailleerde inspectie. Indien u slaagt voor het aansluitende examen, ontvangt u een diploma dat aantoont dat u kennis en vaardigheden heeft opgedaan voor beide profielen. Als grootste opleider op het gebied van ATEX, met bovendien meer dan 30 jaar aantoonbare ervaring op het gebied van Explosieveiligheid zijn uw ATEX opleidingen bij ons in goede handen.

Wilt u meer informatie? Bel dan naar onze klantenservice via 078 62 53 888.

Deel dit artikel

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.