Menu

Weinig aandacht voor veilig werken bij aanbesteden in GWW

Decentrale overheden en nutsbedrijven houden bij het opstellen van projectplannen in de grond-, weg- en waterbouw weinig rekening met de mogelijkheid om het werk veilig en gezond uit te voeren. Dat blijkt uit onderzoek van de Inspectie SZW naar aanbestedingsdocumenten.

De keuzes die een opdrachtgever maakt bij het ontwerp van een project bepalen mede of de aannemer het project veilig en gezond kan uitvoeren. In de eerste helft van 2013 heeft de Inspectie van 34 opdrachtgevers van projecten in de GWW aanbestedingsdocumenten beoordeeld voordat het werk was gegund. In alle gevallen waren deze documenten in meer of mindere mate onvolledig. Dit leidt tot onvolledige informatie voor aannemers op het terrein van veiligheid en gezondheid. Daardoor kunnen werknemers worden blootgesteld aan giftige stoffen of asbest in de grond, kunnen straatmakers fysiek te zwaar worden belast, of kan voor wegwerkers geen veilig werkvak worden ingericht.

Bron: Bouwmachines www.inspectieszw.nl  

Deel dit artikel

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.