Menu

Weinig aandacht voor veilig werken bij aanbesteden in GWW

Decentrale overheden en nutsbedrijven houden bij het opstellen van projectplannen in de grond-, weg- en waterbouw weinig rekening met de mogelijkheid om het werk veilig en gezond uit te voeren. Dat blijkt uit onderzoek van de Inspectie SZW naar aanbestedingsdocumenten.

De keuzes die een opdrachtgever maakt bij het ontwerp van een project bepalen mede of de aannemer het project veilig en gezond kan uitvoeren. In de eerste helft van 2013 heeft de Inspectie van 34 opdrachtgevers van projecten in de GWW aanbestedingsdocumenten beoordeeld voordat het werk was gegund. In alle gevallen waren deze documenten in meer of mindere mate onvolledig. Dit leidt tot onvolledige informatie voor aannemers op het terrein van veiligheid en gezondheid. Daardoor kunnen werknemers worden blootgesteld aan giftige stoffen of asbest in de grond, kunnen straatmakers fysiek te zwaar worden belast, of kan voor wegwerkers geen veilig werkvak worden ingericht.

Bron: Bouwmachines www.inspectieszw.nl  

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtuele Open Dag NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.