Menu

Welke route voor het halen van het F-gassendiploma? Bekijk de film!

Bij ons kun je uiteraard terecht om je F-gassen diploma te behalen. Heel voordelig via de FGC1 of volg een uitgebreid programma met de KTA en KTAP. Wil je alvast een indruk krijgen van het practicum? Ben je benieuwd welke onderdelen er aan bod komen?

Kijk dan naar dit filmpje, waarin een van de docenten ook uitleg geeft. Er zijn twee routes om je F-gassendiploma te behalen:

1. Heb je nog weinig voorkennis, volg dan:

2. Heb je al de nodige ervaring? Volg dan:

In beide gevallen leg je op de opleidingslocatie naast een theorietoets een praktijkexamen af, bestaande uit de volgende onderdelen.

 • Basis algemeen: Aanvang van de glazen verdamper met een korte uitleg van het koelproces. Dat deze begrippen behandeld worden in de KTA en theorie F-gassenverordering.
 • De KTAP en F-gassen verordering praktijk
 • Maken van een flare verbinding.
 • Solderen met de nadruk op afstellen van de brander brander soorten, en materiaal met soldeersoorten.
 • Handelingen met behulp van de afzuigunit, servicecilinder, meterset en vacuumpomp zonder verlies koudemiddel.
 • I en I laten zien van de diverse installaties met een korte uitleg van de werking
 • Laten zien dat selectie en berekeningen van het bovenstaande aan de orde komen in de KTC (koeltechnisch ontwerpen cursus).

Bekijk hier het filmpje!

Nu 3 halen 2 betalen! Alle combinaties mogelijk.

 • Heb je de FGC1-opleiding gedaan? Of de KTA, inclusief de praktijk?
 • Dan kun je als extra voorbereiding op je examen kiezen voor de FGK, FGH of FGI.
 • Doe dit als je tijdens de opleiding merkte, dat je op het gebied van FGK nog wat extra oefening kunt gebruiken.
 •  Of ter voorbereiding op je herexamen.

Als je bijvoorbeeld maar één van de onderdelen over hoeft te doen, hoef je de opleiding niet helemaal opnieuw te volgen, maar alleen een of meerdere van de onderstaande modules:

Nu onze speciale actie 3 halen 2 betalen. Alle combinaties zijn mogelijk. Of alle drie of als jij en een collega beide dezelfde willen volgen kan dat ook. Voor meer informatie neem je contact op met Tirza Ruijters op 078-6253763 of stuur een mail.

Deel dit artikel

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.