Menu

Zichtbaarheid prestatie warmtepompen door energielabel.

In 2015 zullen consumenten op basis van een energielabel de voor hen meest efficiënte verwarming voor huizen kunnen kiezen. Dit moet resulteren in duurzame warmte-oplossingen en met name die van warmtepompen.

Belangrijke mijpaal

“Met de goedkeuring van het energielabel voor kachels geeft de Europese Commissie een zeer positief en krachtig signaal naar de burgers en het bedrijfsleven in Europa, en stelt een belangrijke mijlpaal op weg naar de verwezenlijking van de EU-2020-doelstellingen, met name rond de verbetering van energie-efficiëntie en het gebruik van hernieuwbare energiebronnen”, is de gezamenlijke reactie van Thomas Nowak, secretaris-generaal van EHPA (European Heat Pump Organisation) en Andrea Voigt van EPEE (European Partnership for Energy and the Environment).

Investeringen in Europa creëren en bevorderen. 

Inderdaad, samen met de toekomstige ‘Ecodesign’-uitvoeringsmaatregel vastgesteld voor kachels (heaters – ENER Lot 1) en boilers (water heaters – ENER Lot 2), waarover door de lidstaten op 13 maart werd gestemd, zal het energielabel voor beide productgroepen een belangrijke bijdrage leveren tot een aanzienlijke energie- en CO2-besparing. Een lagere vraag naar energie zou ook kunnen leiden tot een verlaging van de energierekening voor de burgers van de EU. Het energielabel zal indirect de ontwikkeling van meer energie-efficiënte producten stimuleren en zo bijdragen aan de handhaving van de positie van Europa als technologische leider in dit segment. Het verwachte effect voor de warmtepomptechnologie in de markt kan banen en industriële investeringen in Europa creëren en bevorderen. EHPA / EPEE kijken met belangstelling uit naar de inwerkingtreding van het energielabel voor verwarmingstoestellen, en naar het gevolg van de minimale rendementseisen vanaf 2015. Meer weten over installatie, controleren en eenvoudig onderhoud plegen van klimaattechnische installaties? Bekijk onze opleidingen KLIA en KLIC.

Bron: EPEE/RCC

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtual classroom en e-learning NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.