Beveilig uw straat met slimme sensoren

Dit jaar werden vijf slimme sensorconcepten om het aantal woninginbraken te verminderen gepresenteerd aan de High Impact Crime-divisie van de politie. Deze sensoren vormen een mix tussen technologische en sociale innovatie. Ze zijn het eerste resultaat van een samenwerking tussen MKB, politie en TNO. Wat doen deze sensoren precies en hoe helpen ze in de beveiliging van uw eigen straat?

De samenwerking tussen MKB, politie en TNO werd gefaciliteerd door The Hague Security Delta en heeft een aantal mooie producten tot gevolg die aansluiten bij het concept ClaimJeStraat (www.claimjestraat.nl). Dit concept activeert burgers om meer verantwoordelijkheid te nemen voor de eigen straat, bijvoorbeeld door individueel of collectief sensoren aan te schaffen om inbrekers te detecteren.

Vijf slimme concepten

De Slimme Sleutelchecker meldt via een app dat je voordeur opengaat terwijl je niet thuis bent. Er is een experiment opgezet met sensoren die weten hoe inbrekers te werk gaan en daar automatisch op kunnen reageren. De slimme deurbel eventueel gekoppeld aan een camera laat zien wie er aanbelt. De StreetSenseLight gebruikt de straatverlichting voor meer veiligheid. En via Centric kunnen verschillende individuele alarmen aan elkaar gekoppeld worden om zo inbrekers uit de straat te weren.

Van concept naar implementatie

Om de nieuwe concepten daadwerkelijk op de markt te brengen is samenwerking met het bedrijfsleven essentieel. Directeur Ida Haisma van het nationale veiligheidscluster The Hague Security Delta (HSD) nodigt het bedrijfsleven uit om bij een of meerdere ontwikkelingstrajecten aan te sluiten.  

Bron: E Totaal

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.