Menu

Beveilig uw straat met slimme sensoren

Dit jaar werden vijf slimme sensorconcepten om het aantal woninginbraken te verminderen gepresenteerd aan de High Impact Crime-divisie van de politie. Deze sensoren vormen een mix tussen technologische en sociale innovatie. Ze zijn het eerste resultaat van een samenwerking tussen MKB, politie en TNO. Wat doen deze sensoren precies en hoe helpen ze in de beveiliging van uw eigen straat?

De samenwerking tussen MKB, politie en TNO werd gefaciliteerd door The Hague Security Delta en heeft een aantal mooie producten tot gevolg die aansluiten bij het concept ClaimJeStraat (www.claimjestraat.nl). Dit concept activeert burgers om meer verantwoordelijkheid te nemen voor de eigen straat, bijvoorbeeld door individueel of collectief sensoren aan te schaffen om inbrekers te detecteren.

Vijf slimme concepten

De Slimme Sleutelchecker meldt via een app dat je voordeur opengaat terwijl je niet thuis bent. Er is een experiment opgezet met sensoren die weten hoe inbrekers te werk gaan en daar automatisch op kunnen reageren. De slimme deurbel eventueel gekoppeld aan een camera laat zien wie er aanbelt. De StreetSenseLight gebruikt de straatverlichting voor meer veiligheid. En via Centric kunnen verschillende individuele alarmen aan elkaar gekoppeld worden om zo inbrekers uit de straat te weren.

Van concept naar implementatie

Om de nieuwe concepten daadwerkelijk op de markt te brengen is samenwerking met het bedrijfsleven essentieel. Directeur Ida Haisma van het nationale veiligheidscluster The Hague Security Delta (HSD) nodigt het bedrijfsleven uit om bij een of meerdere ontwikkelingstrajecten aan te sluiten.  

Bron: E Totaal

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtual classroom en e-learning NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.