‘Ik geloof in het principe van continu ontwikkelen’

 

Student Derk Groen volgde al drie volledige Masteropleidingen bij NCOI Opleidingen. Hij werkt op dit moment aan de scriptie van zijn vierde en hoopt na de zomer zijn vijfde af te ronden en aan de zesde te beginnen. Aan ambitie geen gebrek. Wat hebben de opleidingen hem tot nu toe opgeleverd? Hoe ervaart hij de docenten, medestudenten en bijeenkomsten? En hoe combineert hij studeren met zijn drukke baan? We gingen met hem in gesprek.
 
Derk is werkzaam als Organization & Business Development Director bij Walraven Group – een wereldwijde producent op het gebied van installatiematerialen. “De wereld waarin wij opereren is dynamisch en verandert continu. Wij moeten onszelf als individu en als organisatie blijven ontwikkelen om zo een verschil te kunnen maken. Ik doe dat graag in de vorm van praktijkgerichte opleidingen”, aldus Derk.

De kennismaking met NCOI

Het begon ooit met het volgen van een losse module. “Ik had een aantal jaar werkervaring opgedaan en wilde kijken hoe ik mij verder kon ontwikkelen. Ik kwam terecht bij de module Strategisch Marketing Management van NCOI. Die heb ik met veel plezier gevolgd en besloot daarna een volledige Master te gaan volgen.”
 
Dat was in 2015. Inmiddels heeft Derk 3 MBA’s afgerond, schrijft hij op dit moment zijn scriptie voor de Master in Management & Innovation (MMI), gaat hij daarna beginnen aan het afronden van de Master Management, Cultuur en Verandering (MCC) en start hij in september met de Master Human Resources Management (MHRM). Dit alles in combinatie met een drukke baan, waarvoor hij ook veel reist.

‘Goed te combineren door goed plannen’

“Een Masteropleiding kost tijd, maar het is zeker niet zo dat ik elke avond zit te studeren. Ik vlieg veel voor mijn werk. Het lezen van artikelen en boeken doe ik altijd in het vliegtuig, veelal tijdens de nachtvluchten. In de avond studeer ik zo min mogelijk omdat ik dat na een drukke en lange werkdag lastiger vind. Voor mij is het goed te combineren door het goed te plannen. Ik zou studeren bij NCOI omschrijven als: ‘goed te doen’.”
 
Een Masteropleiding kost tijd, maar het levert ook veel op. Derk: “Allereerst nieuwe inzichten en natuurlijk een stuk theoretische kennis. Dit maakt mijn dagelijkse werk makkelijker omdat ik zaken beter kan beoordelen. Daarnaast heb ik mij als leider kunnen ontwikkelen. Ik ben dagelijks bezig met strategie ontwikkelen en het opzetten van nieuwe bedrijven en bedrijfsonderdelen. De combinatie tussen inzicht, theorie en leiderschap zijn in de praktijk zeer waardevol gebleken voor mij.”

‘Docenten zorgen voor veel motivatie’

Met een drukke en veelzijdige baan is het lastig om doordeweeks lessen te volgen. Daarom volgt Derk deze op zaterdag. Het bijwonen van de bijeenkomsten hebben een motiverende werking op hem. “De bijeenkomsten geven mij veel energie. Rondom een Masterclass is er veel contact met medestudenten. Van hen hoor je andere verhalen en krijg je andere inzichten. Daarnaast heeft NCOI een aantal absolute topdocenten, dat zorgt ook voor veel motivatie.”
 
De docenten beschouwt Derk als zeer waardevol. “Ik heb nog geen slechte docent meegemaakt. Wel zijn er 2 docenten die ik zou willen noemen: Alexandra van ’t Geloof en Adriaan Olsthoorn. Beide zijn topdocenten en maken het verschil tijdens de Masterclasses. De manier waarop zij met de groep omgaan, de didactische werkvormen afwisselen en de theorie integreren in vraagstukken uit de praktijk is indrukwekkend.”

‘Praktijkgerichte Masters zijn veel waardevoller’

Door de positieve ervaring en het enthousiasme van Derk hebben inmiddels al meerdere van zijn collega’s een Masterclass of volledige Master bij NCOI gevolgd. Zelf denkt hij ook al voorzichtig aan nog een Masteropleiding. “Ik zie mijzelf niet zo snel promoveren of een PhD halen. Praktijkgerichte Masters zijn veel waardevoller voor mij. Dit jaar rond ik nog 2 Masteropleidingen af en start ik met de Master Human Resources Management. Als ik verder vooruit kijk, zal ik in 2020 of 2021 waarschijnlijk nog wel een master overwegen, bijvoorbeeld in de psychologie of op het gebied van supply chain management.”

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.