Juiste man, juiste plek

Top HR-prioriteiten 2016
 
Vacatures krijgen steeds meer strategische lading, ze worden niet meer als losse flodders de wereld ingeschoten. Strategische personeelsplanning voert dit jaar de top 5 HR-prioriteiten aan. De juiste man op de juiste plek is van cruciaal belang.

Duurzame inzetbaarheid

De juiste man op de juiste plek is eigenlijk stap 1. Als die juiste man daar dan werkelijk zit, is het rendement het hoogst als hij lang en goed blijft functioneren. Ook al blijft hij misschien niet al die jaren op exact dezelfde plaats in de organisatie. Duurzame inzetbaarheid van het personeel staat dan ook op de tweede plek in de top 5.

Leven lang leren

De wereld om ons heen verandert en dit heeft invloed op organisaties en haar medewerkers die de organisaties in die veranderende omgeving staande moeten houden. Om dat te bereiken moeten zij met grote regelmaat geschoold worden en moet blijvende ontwikkeling centraal staan. Deze belangrijke HR-taak staat op de derde plaats.

Slagvaardige organisatie

Goede blijvende scholing heeft interne en externe mobiliteit tot gevolg. Dit staat op de vierde plaats. En mobiliteit maakt een organisatie aantrekkelijk voor ambitieus talent binnen de arbeidsmarkt. Daarnaast maakt het een organisatie slagvaardig in plaats van vastgeroest.

Meer dan sturing

Op de laatste plaats in de top 5 HR-prioriteiten staat leiderschapsontwikkeling. Een taak die altijd van onverminderd belang is voor een goed functionerende organisatie. Leiders hebben niet meer alleen als taak sturing te geven, zij moeten ook inspireren, motiveren en waarderen.
 
Strategische personeelsplanning, duurzame inzetbaarheid, opleiding en ontwikkeling, mobiliteit en leiderschapsontwikkeling zijn 5 onmisbare HR-instrumenten die elkaar versterken. Wilt u hét verschil maken voor medewerkers in een organisatie? Volg dan een complete HR-opleiding! Liever één van de vijf HR-prioriteiten bijscholen? Dat kan uiteraard ook. Strategische personeelsplanning, duurzame inzetbaarheid, opleiding en ontwikkeling, mobiliteit, leiderschapsontwikkeling.
 

Bron: P&O Actueel

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant