Menu

Juiste man, juiste plek

Top HR-prioriteiten 2016
 
Vacatures krijgen steeds meer strategische lading, ze worden niet meer als losse flodders de wereld ingeschoten. Strategische personeelsplanning voert dit jaar de top 5 HR-prioriteiten aan. De juiste man op de juiste plek is van cruciaal belang.

Duurzame inzetbaarheid

De juiste man op de juiste plek is eigenlijk stap 1. Als die juiste man daar dan werkelijk zit, is het rendement het hoogst als hij lang en goed blijft functioneren. Ook al blijft hij misschien niet al die jaren op exact dezelfde plaats in de organisatie. Duurzame inzetbaarheid van het personeel staat dan ook op de tweede plek in de top 5.

Leven lang leren

De wereld om ons heen verandert en dit heeft invloed op organisaties en haar medewerkers die de organisaties in die veranderende omgeving staande moeten houden. Om dat te bereiken moeten zij met grote regelmaat geschoold worden en moet blijvende ontwikkeling centraal staan. Deze belangrijke HR-taak staat op de derde plaats.

Slagvaardige organisatie

Goede blijvende scholing heeft interne en externe mobiliteit tot gevolg. Dit staat op de vierde plaats. En mobiliteit maakt een organisatie aantrekkelijk voor ambitieus talent binnen de arbeidsmarkt. Daarnaast maakt het een organisatie slagvaardig in plaats van vastgeroest.

Meer dan sturing

Op de laatste plaats in de top 5 HR-prioriteiten staat leiderschapsontwikkeling. Een taak die altijd van onverminderd belang is voor een goed functionerende organisatie. Leiders hebben niet meer alleen als taak sturing te geven, zij moeten ook inspireren, motiveren en waarderen.
 
Strategische personeelsplanning, duurzame inzetbaarheid, opleiding en ontwikkeling, mobiliteit en leiderschapsontwikkeling zijn 5 onmisbare HR-instrumenten die elkaar versterken. Wilt u hét verschil maken voor medewerkers in een organisatie? Volg dan een complete HR-opleiding! Liever één van de vijf HR-prioriteiten bijscholen? Dat kan uiteraard ook. Strategische personeelsplanning, duurzame inzetbaarheid, opleiding en ontwikkeling, mobiliteit, leiderschapsontwikkeling.
 

Bron: P&O Actueel

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Virtuele Open Dag NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.