Menu

Welke opleiding leidt op tot professional in de zorg?

Ziekenhuizen hebben een groot tekort aan gespecialiseerd personeel. Als gevolg daarvan zijn ze genoodzaakt veel zzp’ers in te huren en dat leidt weer tot hoge loonkosten. Onlangs gingen het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis en de IJsselmeerziekenhuizen failliet. Daar bestond ongeveer de helft van het personeel op de specialistische afdelingen uit extern ingehuurde zorgprofessionals. En er zijn meer ziekenhuizen waar dit probleem tot hoge loonkosten leidt. Die kosten kunnen flink worden verlaagd door mensen in vaste dienst te nemen.
 

Zo goed als zeker een baan met opleiding verpleegkunde

Dan moeten de ziekenhuizen die wel kunnen vinden en dat valt niet mee in de huidige krappe arbeidsmarkt. Dus goede verpleegkundigen hebben de banen voor het uitkiezen en kunnen overal aan de slag. Met een opleiding verpleegkunde is een baan zo goed als gegarandeerd.
 
Het gaat dan om algemeen verpleegkundigen, maar vooral ook om gespecialiseerd verpleegkundig personeel. Denk daarbij aan anesthesiemedewerkers en operatieassistenten. En dan zijn er nog de teams met opleidingsplaatsen voor meer gespecialiseerde verpleegkundigen, zoals de Intensive Care, Spoedeisende Eerste Hulp en Oncologie. Juist in die specialistische zorg is een schaarste in de arbeidsmarkt.
 

Bacheloropleiding HBO Verpleegkunde (HBO-V)

Verpleegkundigen met een Bacheloropleiding HBO Verpleegkunde (HBO-V) komen daarvoor in aanmerking. Maar ook voor MBO’ers zijn voldoende baan- en doorgroeimogelijkheden in de zorg. En niet alleen in de ziekenhuizen is momenteel een gebrek aan verpleegkundigen. Ook de wijkverpleging, verpleeg- en verzorgingshuizen, de thuiszorg en de gehandicaptenzorg kampen met een tekort aan zorgprofessionals. Daarnaast kunt u nog denken aan psychiatrisch verpleegkundigen en de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ). Scholing in die specialismen biedt goede kansen op de arbeidsmarkt.
 

Een opleiding volgen?

Zoekt u een opleiding tot professional in de zorg? Kijk dan eens naar onze opleidingen Zorg, Welzijn en Hulpverlening.
 

Studiefinanciering

Een korte (MBO) basisopleiding is natuurlijk voordeliger, maar volledige opleidingen met stage zijn het meest waardevol. Een volledige opleiding heeft dezelfde status als in het dagonderwijs. U kunt een beroep doen op studiefinanciering tot u 30 jaar oud bent, maar sinds kort heeft de overheid een nieuwe financiering in het leven geroepen voor de mensen tussen 30 en 55 jaar oud. Dit heet het levenlanglerenkrediet. Met dit krediet kunt u een deeltijdopleiding op HBO-niveau financieren. Na uw studie heeft u 15 jaar de tijd om de lening terug te betalen.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtual classroom en e-learning NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.