Menu

Baanzekerheid op nummer 1

Hoe tevreden is de Nederlandse werknemer? Al jaren schommelt het rapportcijfer dat de Nederlander heeft voor zijn werkgever rond de 7, ‘redelijk tevreden’ dus. Een belangrijke verandering is dat het verlangen naar zekerheid groeit. De motivatie van werknemers en hun betrokkenheid bij de werkgever laten te wensen over. Hoewel het gevoel van betrokkenheid bij de organisatie hoger is dan voorgaande jaren, voelt maar ruim een derde (37 procent) zich echt verbonden met de organisatie. Bovendien zeggen slechts 2 op de 5 medewerkers het beste uit zichzelf te halen. Voor de helft van deze gemotiveerden geldt dat de werkgever hieraan bijdraagt, de andere helft doet het op eigen kracht. Slechts 17 procent van werkend Nederland beveelt de huidige werkgever aan bij anderen. Dit wordt er niet beter op, want deze werknemers zeggen ten opzichte van voorgaande jaren minder trots te zijn om voor hun werkgever te werken.
Hoe kan dit verbeteren? Zorg dat medewerkers tevreden zijn over het werk dat zij doen, met wie zij dit uitvoeren en onder welke aansturing ze werkzaam zijn, aldus de aanbevelingen. Het ontbreekt te vaak aan voldoening in het werk en de motivatie is dus vooral gebaseerd op ‘baanzekerheid’. Werkgevers moeten werken aan de aspecten mensgerichtheid, klantcontact, duidelijkheid over het doel van het werk, tastbaar resultaat en eigen invloed van medewerkers op het resultaat. Allemaal aspecten die de beleving van werk in positieve zin beïnvloeden.

(Bron: HRpraktijk.nl)

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtual classroom en e-learning NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.