Aanmelden nieuwsbrief

 
Het privacy statement van NCOI is van toepassing op dit formulier.

Menu

95% minder smeermiddelverbruik

Een nieuw micro smeersysteem kan het huidige olieverbruik verlagen met maximaal 95%. Een lager smeermiddelverbruik is beter voor het milieu, is kostenbesparend en vergroot bovendien de veiligheid op de werkvloer.

Onderzoekers aan de Fraunhofer-Einrichtung für Modulare Festkörper-Technologien (EMFT) hebben samen met de fabrikant GMN Paul Müller Industrie een micro smeersysteem ontwikkeld waarmee het olieverbruik kan worden verlaagd met maximaal 95%.

Nieuw doseringscontrolesysteem

De grootste moeilijkheid is de betrouwbaarheid van het meetsysteem: bij stroomsnelheden van minder dan 25 microgram per seconde (µG/s) kan de kleinste afwijking al leiden tot het drooglopen van machinelagers. Bij dit micro smeersysteem wordt een nieuw ontwikkeld doseringscontrolesysteem gebruikt zodat een veilige gesloten smeerfilm op de draagvlakken gewaarborgd kan worden. Met de oliestroom worden gasbelletjes geïnjecteerd in de dosering. Meerdere sensoren in het opvoerkanaal detecteren de grootte en de snelheid van de gasbolletjes en hierdoor is de hoeveelheid olie nauwkeurig te bepalen. Door de meetresultaten te verwerken met een microchip wordt de dosering aangepast door de pompfrequentie te variëren. Minder olie heeft meerdere voordelen: het vermindert slijtage en verhoogt de efficiëntie van het systeem. Momenteel is het projectteam bezig om constante stroomsnelheden te realiseren tot wel 5 µg/s.

Opleiding over assen en lagers

Assen en Lagers’ is een zeer praktijkgerichte maintenance opleiding. In slechts 2 dagdelen leer je alles over het onderhoud van de afzonderlijke roterende en statische delen in een installatie. Maar je leert ook de verschillende types lagers te onderscheiden en in te zetten. Deze opleiding is zeer geschikt voor vakmensen die te maken hebben met assen en lagers en onderhoudswerkzaamheden in de praktijk willen uitvoeren. En is tevens een waardevolle aanvulling voor inkopers en technische medewerkers die in hun werk regelmatig te maken hebben met assen en lagers.

Meer informatie of incompany boeken?

Kijk voor meer informatie op onze website maintenanceopleiding.nl. Deze opleiding is alleen incompany te boeken, vanaf 8 deelnemers. Via het aanmeldformulier op onze website kunt u uw vragen en wensen kenbaar maken. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.  

Bron: at-aandrijftechniek.nl

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Klassikaal, virtual classroom, e-learning en switchgarantie NCOI

Kies je eigen opleidingsvariant

Als grootste opleider van werkend Nederland begrijpen wij als geen ander dat een opleiding volgen in je leven moet passen. Daarom kun je bij NCOI Opleidingen kiezen uit verschillende opleidingsvarianten: Klassikaal, Virtual Classroom en E-learning. Je kunt klassikale bijeenkomsten volgen op een leslocatie, via de computer live les krijgen van een docent of op je eigen tempo studeren wanneer het jou uitkomt. Er is altijd wel een opleidingsvariant te vinden die bij jou past. En met onze unieke switchgarantie kun je moeiteloos en zonder extra kosten veranderen van opleidingsvariant.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.