Menu

Aantal malafide asbestsaneerders in 2013 verdubbeld

Vorig jaar werden 433 malafide asbestsaneerders aangepakt door ISZW en andere toezichthouders. Dit zijn er twee keer zoveel als in 2012. In totaal werd er voor 1,9 miljoen euro aan boetes uitgeschreven voor malafide saneringen en niet-correcte asbestsaneringen door gecertificeerde bedrijven. 

Het toezicht op asbestsaneerders is sinds 2013 verscherpt. Zo werden er in 2012 nog maar 205 inspecties uitgevoerd, een jaar later waren dit er 433. Ook werd het toezicht effectiever door de samenwerking met andere partijen, zoals milieuteams van de politie en woningtoezicht van gemeentes.

Saneringsmeldingen flink gestegen

Het aantal reguliere saneringsmeldingen door gecertificeerde bedrijven is opvallend gestegen de afgelopen jaren. Met 31.255 gevallen in 2008 en 59.545 in 2013 gaat het hier bijna om een verdubbeling, terwijl de activiteit in renovatie en onderhoud met 21 procent afnam. De Inspectie SZW vermoedt dat steeds meer opdrachtgevers hiervoor gecertificeerde bedrijven inschakelen.

Minder fouten bij gecertificeerde bedrijven

Verder blijkt uit onderzoek dat gecertificeerde bedrijven beter werk leveren. Begingen deze bedrijven in 2012 nog in 70 procent van de asbestsaneringen een overtreding, in 2013 daalde dit naar 61 procent.

Bron: www.rijksoverheid.nl

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Voorlichtingsbijeenkomst NCOI

Voorlichtingsbijeenkomsten

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.