Aanmelden nieuwsbrief

 
Het privacy statement van NCOI is van toepassing op dit formulier.

Menu

Aantal malafide asbestsaneerders in 2013 verdubbeld

Vorig jaar werden 433 malafide asbestsaneerders aangepakt door ISZW en andere toezichthouders. Dit zijn er twee keer zoveel als in 2012. In totaal werd er voor 1,9 miljoen euro aan boetes uitgeschreven voor malafide saneringen en niet-correcte asbestsaneringen door gecertificeerde bedrijven. 

Het toezicht op asbestsaneerders is sinds 2013 verscherpt. Zo werden er in 2012 nog maar 205 inspecties uitgevoerd, een jaar later waren dit er 433. Ook werd het toezicht effectiever door de samenwerking met andere partijen, zoals milieuteams van de politie en woningtoezicht van gemeentes.

Saneringsmeldingen flink gestegen

Het aantal reguliere saneringsmeldingen door gecertificeerde bedrijven is opvallend gestegen de afgelopen jaren. Met 31.255 gevallen in 2008 en 59.545 in 2013 gaat het hier bijna om een verdubbeling, terwijl de activiteit in renovatie en onderhoud met 21 procent afnam. De Inspectie SZW vermoedt dat steeds meer opdrachtgevers hiervoor gecertificeerde bedrijven inschakelen.

Minder fouten bij gecertificeerde bedrijven

Verder blijkt uit onderzoek dat gecertificeerde bedrijven beter werk leveren. Begingen deze bedrijven in 2012 nog in 70 procent van de asbestsaneringen een overtreding, in 2013 daalde dit naar 61 procent.

Bron: www.rijksoverheid.nl

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtuele Open Dag NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.