Banen zat?

Ondanks dat de crisis voortduurt en de werkloosheid stijgt, zitten bedrijven te springen om goed geschoold technisch personeel. In 2016 dreigt zelfs een tekort van 170.000 technici. ‘De slag om Technisch talent’ belicht op 28 maart diverse oplossingen en mogelijkheden. Het tekort aan technici geldt voor alle niveaus, van mbo tot technische universiteit.

Dit stelt Ineke Dezentjé voorzitter van FME, ondernemersorganisatie in de technologische industrie, in de Volkskracht van 22 februari jl. Volgens haar moet het onderwijs arbeidsrelevant worden. “Teveel jongeren worden opgeleid voor de verkeerde beroepen. Voor werkloosheid.” In een poging om de komende jaren 200 procesoperators en 300 gediplomeerde onderhoudstechnici te krijgen, biedt het bedrijfsleven baangaranties aan 500 mbo’ers.

Veroveren

De sector heeft zwaar te kampen met vergrijzing, bezuinigingen en ernstig tekort aan gebrek aan vakbekwame mankracht. Het congres heet dan ook met recht ‘De slag om technisch talent’. Het moge duidelijk zijn dat technici verovert dienen te worden. Het bieden van baangaranties is slechts 1 van de mogelijkheden. Tijdens het congres op donderdag 28 maart 2013 in Hotel Houten hoort, ziet en ervaart u welke oplossingen voor u van toepassing kunnen zijn. Zowel op de langere dan wel op de kortere termijn. Er zijn workshops, lezingen en sessies op het gebied van opleiding & ontwikkeling, recruitment, imago, kennisbehoud en samenwerking. Zo wordt er bijvoorbeeld nader ingegaan op leer-werk-trajecten om talentvolle technici te boeien en binden. Of hoe u inzicht krijgt in de belevingswereld van jongeren om deze doelgroep te kunnen ‘veroveren’. En wat dacht u van internationaal werven? Of wellicht is een adequate opleiding - bijvoorbeeld incompany - voor uw huidige personeel een stap in de goede richting. Via de site deslagomtechnischtalent.nl kunt u direct reserveren. Ook vindt u hier het volledige programma en meer informatie over de sprekers. Speciale deelnameprijs voor relaties van NCOI Techniek!

 • Als relatie van NCOI Techniek ontvangt u €100,- korting. U betaalt slechts €99,- i.p.v. €199,- per persoon (excl.btw).
 • Collegakorting: Schrijf u samen met één of meerdere collega’s in. U betaalt  €199,- en uw collega’s €99,- per persoon (excl.btw).

Dagvoorzitter: Tom van ‘t Hek

Sprekers:

 • Harry de Vos: Senior Vice President Human Resources & Organization WW ASML
 • Martijn Hemminga: Nr29 arbeidsmarktmanagement & arbeidsmarktcommunicatie
 • Luc Rietveld: Senior raadsmedewerker Adviesraad voor het Wetenschaps- en Technologiebeleid
 • Frank Schoof: HR Boardmember, Croon Elektrotechniek
 • Geert-Jan Waasdorp: Partner Intelligence Group
 • Wouter Vlasblom: Directeur HR, Siemens Nederland N.V.
 • Alfred Boot: Directeur HR, Dura Vermeer Groep NV
 • Annelore Ficq: Principal Consultant Maes & Lunau en lid Raad van Toezicht Scalda College (ROC)
 • Hans Verstraeten: NCOI Techniek
Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.