Menu

Besluit vervoer gevaarlijke stoffen gewijzigd

In het Staatsblad 2013, 340 is een besluit gepubliceerd tot wijziging van het Besluit vervoer gevaarlijke stoffen (Bvgs). De wijziging is een gevolg van de vernieuwde routeringsystematiek in de Wet vervoer gevaarlijke stoffen.

Deze gewijzigde routeringsystematiek in de Wet vervoer gevaarlijke stoffen werd gepubliceerd in het Staatsblad 2013, 307.

Risico’s

Het belangrijkste van deze wijziging is dat de minister van Infrastructuur en Milieu, Melanie Schultz van Haegen, de wegen, hoofdspoorwegen en binnenwateren aanwijst die van belang worden geacht voor het vervoer van gevaarlijke stoffen. Daarnaast stelt zij grenzen aan de risico’s die dat vervoer mag veroorzaken in de vorm van risicoplafonds. In het verlengde daarvan is ook het hoofdstuk in de Wvgs wat betreft de routering aangepast. Door deze wijziging is het nodig ook het Bvgs aan te passen. De wijziging van het Besluit vervoer gevaarlijke stoffen (3 september 2013) in verband met de wijziging van de routeringsystematiek in de Wet vervoer gevaarlijke stoffen kunt u inzien op de site Overheid.nl.

Bron: Overheid.nl

Deel dit artikel

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.