Menu

Besluit vervoer gevaarlijke stoffen gewijzigd

In het Staatsblad 2013, 340 is een besluit gepubliceerd tot wijziging van het Besluit vervoer gevaarlijke stoffen (Bvgs). De wijziging is een gevolg van de vernieuwde routeringsystematiek in de Wet vervoer gevaarlijke stoffen.

Deze gewijzigde routeringsystematiek in de Wet vervoer gevaarlijke stoffen werd gepubliceerd in het Staatsblad 2013, 307.

Risico’s

Het belangrijkste van deze wijziging is dat de minister van Infrastructuur en Milieu, Melanie Schultz van Haegen, de wegen, hoofdspoorwegen en binnenwateren aanwijst die van belang worden geacht voor het vervoer van gevaarlijke stoffen. Daarnaast stelt zij grenzen aan de risico’s die dat vervoer mag veroorzaken in de vorm van risicoplafonds. In het verlengde daarvan is ook het hoofdstuk in de Wvgs wat betreft de routering aangepast. Door deze wijziging is het nodig ook het Bvgs aan te passen. De wijziging van het Besluit vervoer gevaarlijke stoffen (3 september 2013) in verband met de wijziging van de routeringsystematiek in de Wet vervoer gevaarlijke stoffen kunt u inzien op de site Overheid.nl.

Bron: Overheid.nl

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtuele Open Dag NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.