Besluit vervoer gevaarlijke stoffen gewijzigd

In het Staatsblad 2013, 340 is een besluit gepubliceerd tot wijziging van het Besluit vervoer gevaarlijke stoffen (Bvgs). De wijziging is een gevolg van de vernieuwde routeringsystematiek in de Wet vervoer gevaarlijke stoffen.

Deze gewijzigde routeringsystematiek in de Wet vervoer gevaarlijke stoffen werd gepubliceerd in het Staatsblad 2013, 307.

Risico’s

Het belangrijkste van deze wijziging is dat de minister van Infrastructuur en Milieu, Melanie Schultz van Haegen, de wegen, hoofdspoorwegen en binnenwateren aanwijst die van belang worden geacht voor het vervoer van gevaarlijke stoffen. Daarnaast stelt zij grenzen aan de risico’s die dat vervoer mag veroorzaken in de vorm van risicoplafonds. In het verlengde daarvan is ook het hoofdstuk in de Wvgs wat betreft de routering aangepast. Door deze wijziging is het nodig ook het Bvgs aan te passen. De wijziging van het Besluit vervoer gevaarlijke stoffen (3 september 2013) in verband met de wijziging van de routeringsystematiek in de Wet vervoer gevaarlijke stoffen kunt u inzien op de site Overheid.nl.

Bron: Overheid.nl

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.