Bredere inzet opleidingsbudgetten nodig

Bedrijven en bedrijfstakken moeten hun opleidingsbudgetten veel breder gaan inzetten dan ze nu doen. Scholing moet niet alleen gekoppeld zijn aan de huidige baan, maar ook de overstap naar bedrijfssectoren mogelijk maken. Ook moeten flexwerkers toegang krijgen tot sectorale opleidingsfondsen. Vakbonden en werkgevers moeten daar de komende jaren afspraken over maken.
 
Pleidooi
Dat pleidooi hielden de directeuren van de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU), werkgeversvereniging AWVN en van Work & Health van TNO in Den Haag bij de overhandiging van de inspiratiegids Veilig Oversteken aan minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
 
De arbeidsmarkt vraagt er volgens de directeuren steeds vaker om dat werknemers van beroep veranderen of in een andere sector gaan werken. Ze verwachten dat de arbeidsmarkt steeds sneller zal veranderen. De scholing van werknemers moet daar beter op aansluiten. Voortdurend opleiden is volgens de directeuren het enige juiste antwoord.
 
‘Van-werk-naar-werk’
In de technische sector zijn momenteel veel vacatures terwijl er ook enkele honderdduizenden langdurig werklozen zijn. Zorgen dat werknemers die bij het ene bedrijf ontslagen worden snel en op een goede manier weer aan de slag kunnen bij een ander bedrijf. Zelfs in een andere sector. Het sleutelbegrip daarbij is ‘van-werk-naar-werk’.
Herkent u dit beeld en wilt u zich verder ontwikkelen in uw beroep of juist eens kijken wat er voor andere mogelijkheden zijn? Bij NCOI Opleidingen vindt u opleidingen in alle vakgebieden.

Bron: ABU

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.