Menu

Nieuw elan voor de Nederlandse taal

Nieuw elan voor de Nederlandse taal
De Taalunie organiseert dit najaar voor het eerst de Week van het Nederlands. Een week vol activiteiten om te laten zien welke meerwaarde het Nederlands biedt op sociaal, cultureel en bedrijfseconomisch gebied.
 
Beroerd niveau
De beheersing van het Nederlands holt achteruit. Niet alleen waar het gaat om de d’s de t’s en de dt’s, maar ook als je bijvoorbeeld let op de zinsbouw en woordenschat van de meeste mensen. Zulke berichten duiken regelmatig op in de media en de beschuldigende vinger wijst dan meestal in de richting van het taalonderwijs aan middelbare scholieren, dat van hoog tot laag van een beroerd niveau zou zijn. Tijd voor actie dus, moet de Taalunie hebben gedacht.
 
‘Iedereen aan het woord’
De Week van het Nederlands vindt plaats van 10 tot en 17 oktober, zowel in Nederland als Vlaanderen. Het motto van deze eerste editie luidt: ‘Iedereen aan het woord’. Volgens de Taalunie is er veel te weinig besef van het belang van een goede beheersing van de Nederlandse taal. Daarom biedt de Week van het Nederlands op feestelijke wijze een platform aan alle (commerciële en niet-commerciële) organisaties die, vanuit hun eigen doelstellingen, een bijdrage leveren aan het Nederlands.
 
De Taalunie roept iedereen op gebruik te maken van dat platform. Juist de diversiteit aan mogelijke activiteiten, zoals een gedichtenwedstrijd, debat, lezing of dictee, laat zien dat een goede taalbeheersing de sociale en professionele kansen vergroot, aldus de Taalunie.
 
Meer professionele kansen met taal
Bent u er ook van overtuigd dat een goede beheersing van de Nederlandse taal meer kansen biedt? Bij NCOI kunt u uw eigen taalbeheersing perfectioneren en/of bijdragen aan de ontwikkeling van de taalbeheersing van anderen. Wij bieden een ruim aanbod aan Taaltrainingen en opleidingen op het gebied van Onderwijs en Pedagogiek.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.