Toename online winkelen in 2015

Nederlanders hebben in 2015 16 procent meer besteed aan online aankopen dan in 2014. Dit blijkt uit onderzoek van marktonderzoeksinstituut GfK voor de Thuiswinkel Markt Monitor. 

Fysieke producten meer in trek dan diensten

De groei werd vooral veroorzaakt door uitgaven aan fysieke producten zoals levensmiddelen, speelgoed en modeartikelen. Deze uitgaven stegen tweemaal zo snel als de uitgaven aan diensten en daarmee ging iets meer dan de helft van de online consumentenbestedingen naar fysieke producten.

Groei food/nearfood het sterkst

De groei in ‘food/nearfood’-artikelen was het sterkst. In het laatste kwartaal van 2015 gaf de Nederlandse consument online 54 procent meer uit aan deze artikelen dan in dezelfde periode een jaar eerder. Daarmee komt het jaartotaal voor online food/nearfood uit op 700 miljoen. Dit is een stijging van 40 procent vergeleken met 2014. Ook was er een opvallende stijging in de uitgaven aan speelgoed. 

“Detailhandel krabbelt mede op dankzij stijgende online verkopen”

Volgens directeur Wijnand Jongen van Thuiswinkel.org laten de cijfers zien dat de opkrabbelende cijfers in de detailhandel in 2015 voor een belangrijk deel bepaald worden door stijgende online verkopen van (web)winkels.
 
Nederlanders geven online dus steeds meer geld uit. Om hiervan de vruchten te kunnen plukken, is het belangrijk dat u een goede online strategie heeft. Wilt u zich hier (verder) in verdiepen? Bekijk dan eens het aanbod opleidingen online marketing van NCOI.
 
Bron: AutomatiseringGids

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.