Menu

Bluetooth 4.1: veiliger en efficiënter in dataoverdracht

Eind 2014 zullen de eerste apparaten verschijnen met de nieuwste versie van Bluetooth. Met de versie 4.1 heb je geen apparaat meer nodig met besturingssysteem, maar kan Bluetooth zelf data versturen. Geen tablet of smartphone meer nodig! Daarnaast is de update minder storingsgevoelig.

Het versturen van data via Bluetooth was soms vrij onhandig. De maximale afstand waarbij dit lukt is namelijk 25 meter. Maar met versie 4.1 kan je zelfstandig, zonder hulp van een apparaat die het communicatieprotocol aanstuurt, data versturen naar bijvoorbeeld een cloudservice.

Slimme toepassingen

Door de zelfstandigheid die Bluetooth krijgt met de lancering van de nieuwe versie, gaat er een wereld open aan nieuwe denkbare toepassingen voor Bluetooth-apparaten. Zo kunnen lichten op afstand worden bediend en fietsdata direct verzonden worden naar je horloge. Maar het gaat nog verder! Bluetooth gaat een veel belangrijkere rol spelen in monitoring en beheer van data. Zo kan een arts straks automatisch worden gewaarschuwd wanneer de waarden van een patiënt een bepaalde grens bereiken.

Minder storingen

De nieuwe 4.1-versie is ook technisch verbeterd. De update is minder storingsgevoelig, kan zelf verbindingen herstellen en gaat efficiënter om met data. De betrouwbaardere versie zou dus een hoop gebruiksgemak moeten opleveren!

Heb jij zelf al ideeën hoe je de nieuwe 4.1 versie van Bluetooth zou kunnen inzetten? Reageer hieronder.

Bron: Automatiseringgids

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Virtuele Open Dag NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.