Corporate doelstelling: Zero Fatalities in 2015 en dan...

Dave Oostdijk is EHS Projects Manager bij Cargill BV Starch & Sweeteners. Tijdens het congres Industriële Veiligheid, dat op 29 januari wordt gehouden in DeFabrique in Utrecht, geeft hij inzicht in de uitdagende doelstelling van het bedrijf ten aanzien van veiligheid. "Om tot de doelstelling van nul dodelijke ongevallen te komen, is er na intensief onderzoek een programma opgesteld dat vervolgens wereldwijd is uitgerold."

Cargill Inc. is opgericht in 1865 en is een van de grootste privéondernemingen ter wereld, met 145.000 werknemers in 67 landen. De activiteiten strekken zich uit van het produceren van chocolade tot strooizout, van vleesproductie tot zoetstoffen en van eindproductie tot McNuggets. In Nederland heeft Cargill 2.300 medewerkers, die werkzaam zijn in 11 vestigingen in onder meer Wormer, Bergen op Zoom, Sas van Gent en Rotterdam. Het hoofdkantoor van Cargill Inc. is gevestigd in Minneapolis (VS).

Statement

De CEO van Cargill Inc. (David W. MacLennan) deed bij zijn aantreden in het najaar van 2013 het statement dat hij de eerste CEO in het bedrijf wil zijn met zero fatalities. Cargill stelt dat een ontoegeeflijke commitment aan veiligheid de beste manier is om respect te tonen voor medewerkers, toeleveranciers, partners en klanten. Om ervoor te zorgen dat de medewerkers een veilige en gezonde werkomgeving hebben, heeft Cargill een aantal veiligheidsprogramma’s geïmplementeerd en werkt het bedrijf met een vijfjarenplan om nieuwe veiligheidsmaatregelen te implementeren en de ontwikkelingen te kunnen monitoren.

Inzicht in het wereldwijde programma

Inmiddels is na intensief onderzoek een veiligheidsprogramma opgesteld en wereldwijd uitgerold. Tijdens zijn lezing zal Dave Oostdijk ingaan op de methodiek die binnen Cargill wordt toegepast om in een vroegtijdig stadium deze ongevallen en bijna-ongevallen te signaleren. Hiermee wil men voorkomen dat deze ongevallen kunnen leiden tot ongevallen met ernstig letsel en dodelijke afloop, waardoor er dus uiteindelijk nul dodelijke ongevallen plaatsvinden. "De traditionele ijsbergtheorie staat hierbij centraal: onderzoek suggereert dat er meer aan de hand is."

Industriële Veiligheid 2015

Voor meer informatie over het jaarcongres Industriële Veiligheid op 29 januari, het volledige congresprogramma en aanmelden, kunt u terecht op de congreswebsite http://iv.heliview.nl

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.