Menu

Croon Elektrotechniek bewijst zich als echte ATEX-specialist

Maar liefst 10 medewerkers van Croon Elektrotechniek ontvingen afgelopen donderdag hun diploma IECEx 05 Module 001/003/006/007 en 008. Dat betekent dat ze onder andere bevoegd zijn inspecties te verrichten in explosiegevaarlijke omgevingen conform de internationale standaard IECEx 05. Met deze specialistische dienstverlening bewijst Croon nog nadrukkelijker haar toegevoegde waarde voor opdrachtgevers in Industry en Marine & Offshore.

Industry, Marine & Offshore

Wie een of meer IECEx module-diploma(s) behaalt, kan, na het verwerven van voldoende praktijkervaring (via een zogenoemd evidence file) een persoonlijk certificaat aanvragen dat internationaal wordt erkend. Wereldwijd zijn er momenteel hooguit 400 van deze gecertificeerde specialisten. Bij Croon werken al langere tijd twee medewerkers met een EX bevoegdheid en wellicht dat deze 10 medewerkers nu hun ATEX-EX opleiding te hebben voltooid, zich op dezelfde internationale lijst kunnen plaatsen. In ons land is geen enkel installatietechnisch bedrijf waar ATEX-EX op zo’n grote schaal aandacht krijgt. Ook is er in Nederland geen bedrijf dat zo´n brede verspreiding over afdelingen heeft qua ATEX-EX bevoegden. Aan de opleiding namen zowel maintenance technici als inspecteurs deel, zowel uit de business groep Industry als uit Marine & Offshore.

Nauwe samenwerking met Reed Business Opleidingen

De deelnemers volgden hun opleiding aan het E-College, het eigen ontwikkel- en opleidingsinstituut van Croon. In nauwe samenwerking met Reed Business Opleidingen werd een sterk programma ontwikkeld, waarbij in acht dagen een intensief traject werd doorlopen. Van de basismodule ATEX-EX 001 via modules 003/006 (installatie en onderhoud van materieel) tot en met ATEX-EX 006 (testen elektrische installaties) en ATEX-EX 007 en 008 (gedetailleerde visuele inspecties). De keuze voor Reed Business Opleidingen was eenvoudig. Reed Business Opleidingen is het enige opleidingsinstituut in Nederland dat een dergelijk traject volledig kan verzorgen. Daarnaast hebben beide partijen al een jarenlange succesvolle relatie met betrekking tot het opleiden van technisch personeel.

Deel dit artikel

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.