Menu

Duurzaam installeren biedt nieuwe kansen

Verduurzaming in de installatiebranche neemt toe. Veel gebruikers willen besparen op de kosten voor energieverbruik en tegelijkertijd hun CO2-uitstoot verminderen. Deze ontwikkeling is feitelijk een belangrijke groeimarkt waar zowel installateurs als adviseurs met relevante product- en marktkennis van kunnen profiteren. Met een totale investering van €2.3 miljoen kan het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg jaarlijks € 800.000 aan energie en afvalverwerking besparen en een CO2-reductie van 33,5% realiseren.

De winst wordt onder meer geboekt door het verbeteren van apparatuur, een nieuwe koelinstallatie, energiewinning uit afval en aandacht voor gedragsverandering. Dit is een sprekend voorbeeld dat duurzaamheid veel winst kan opleveren, zowel in de portemonnee als voor het milieu. Marcel Visser, directielid van het Tilburgse ziekenhuis: “Eindelijk kunnen we geld verdienen met duurzaam doen. De terugverdientijd is uitstekend. Een investering van €2,3 miljoen in een periode van 5 jaar met een opbrengst van circa € 8 ton per jaar liegt er niet om.”

Zelf duurzaam installeren

Dit werkveld vraagt om echter om specifieke kennis over bijvoorbeeld duurzaamheidsdoelstellingen, technologische en sociale innovaties. Maar dit houdt ook in dat je verder leert kijken dan de installatie en het gebouw. Want duurzaamheid betekent ook dat je verspillingen weet te elimineren. Dat je – door de klant centraal stellen – de kwaliteit verbetert, waardoor de kosten dalen en je omzet stijgt. Lijkt het jou interessant om deze nieuwe uitdagingen aan te gaan? Om je werkgebied te verbreden en te verdiepen? Om je bedrijf een boost te geven en je concurrentie achter je te laten? Mogelijk is onze nieuwe opleiding dan geschikt voor jou: Masterclass succesvol en duurzaam installeren.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtual classroom en e-learning NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.