Duurzaam opleiden: intern, extern of incompany?

In tijden van bezuinigingen en reorganisaties is het belangrijk dat de focus ligt op duurzaam opleiden. Heeft iedereen in uw organisatie de juiste competenties voor de lange termijn? Welke opleidingen zijn niet alleen nuttig voor u en uw collega’s maar ook voor uw organisatie? En welke manier van opleiden past hier het beste bij? Intern, extern of incompany? Wij helpen u hier graag bij.
 
Duurzaam opleiden
Veel organisaties zien tegenwoordig het belang van duurzaam opleiden wel in, maar weten vaak niet goed waar ze moeten beginnen. Een opleidingsplan helpt de opleidingsbehoefte binnen uw organisatie te inventariseren. Het bijhouden van ontwikkelingen binnen de economie, de branche en de organisatie is daarbij cruciaal. Deze ontwikkelingen hebben namelijk nogal wat consequenties voor de manier van opleiden. Kies dan ook niet als vanzelfsprekend voor de manier van opleiden die binnen uw organisatie bekend is. Wellicht vragen uw langetermijndoelen juist om een andere aanpak. Daarnaast is het van belang dat er gekeken wordt naar de persoonlijke behoeften van medewerkers. Wanneer medewerkers input mogen leveren, zal een opleidingsplan een grotere kans van slagen hebben.
 
Intern, extern of incompany?
Om goed te kunnen afwegen welke manier van opleiden het beste bij uw organisatie en uw doelen past, hebben wij de verschillende voor- en nadelen voor u op een rijtje gezet.
 

 

Intern

Extern

Incompany

Docenten kennen organisatie goed

+

-

+/-

Goede didactische vaardigheden van docenten

-

+

+

Leerstof afgestemd op organisatie

+

-

+

Snel inspelen op recente gebeurtenissen binnen organisatie

+

-

+/-

Geen reiskosten en minder tijdverlet

+

-

+

Erkend diploma

-

+

+

Leren van andere organisaties

-

+

-

Verhoogt verbondenheid met organisatie

+

-

-

Lage opleidingskosten

+

+/-

-

 
NCOI Opleidingen
Wanneer extern opleiden of incompany het beste past bij uw organisatie, dan heeft NCOI Opleidingen een zeer uitgebreid aanbod voor u in meer dan 20 verschillende vakgebieden op onder andere MBO-, HBO- en Masterniveau. Alle opleidingen die u op onze website vindt, kunnen we ook binnen uw organisatie uitvoeren. Daarnaast bieden wij u de mogelijkheid om MBO-, HBO- en Masteropleidingen op maat binnen uw organisatie te verzorgen. NCOI is in kader van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW) bevoegd om graden (Bachelor/Master) te verlenen. Hierdoor is een unieke combinatie mogelijk van maatwerkopleidingen met landelijk erkende diploma’s.
 
Bron: P&O Actueel

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.