Menu

Europa besteedt 44 miljoen aan klimaatprojecten

De Europese Commissie stelt 44 miljoen euro beschikbaar voor projecten die de klimaatverandering tegengaan. De financiering is onderdeel van het zogeheten LIFE Klimaatactie-subprogramma.

In totaal is er vanuit de EU dit jaar 44.260.000 euro beschikbaar voor klimaat verbeterende projecten. Dit zijn projecten met als doel innovatieve oplossingen te verzinnen en te implementeren om zo klimaatverandering in Europa tegen te gaan.

Meer middelen dan ooit

“Het nieuwe LIFE-programma voor klimaatactie stelt meer middelen ter beschikking dan ooit tevoren voor innovatieve klimaatprojecten in Europa”, zegt Eurocommissaris Connie Hedegaard, die over klimaat(verandering) gaat. ”Dit helpt de introductie van geavanceerde koolstofarme technologieën en de opschaling van bestaande klimaatoplossingen.”

Project aanmelden

Op de website van de EU staat een oproep voor het indienen van voorstellen om financiering te krijgen. Eurocommissaris Hedegaard hoopt dat er vooral voorstellen worden ingediend voor proef-, demonstratie- en best practice-projecten.  

Bron: RCCK&L 

Deel dit artikel

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.