Europa besteedt 44 miljoen aan klimaatprojecten

De Europese Commissie stelt 44 miljoen euro beschikbaar voor projecten die de klimaatverandering tegengaan. De financiering is onderdeel van het zogeheten LIFE Klimaatactie-subprogramma.

In totaal is er vanuit de EU dit jaar 44.260.000 euro beschikbaar voor klimaat verbeterende projecten. Dit zijn projecten met als doel innovatieve oplossingen te verzinnen en te implementeren om zo klimaatverandering in Europa tegen te gaan.

Meer middelen dan ooit

“Het nieuwe LIFE-programma voor klimaatactie stelt meer middelen ter beschikking dan ooit tevoren voor innovatieve klimaatprojecten in Europa”, zegt Eurocommissaris Connie Hedegaard, die over klimaat(verandering) gaat. ”Dit helpt de introductie van geavanceerde koolstofarme technologieën en de opschaling van bestaande klimaatoplossingen.”

Project aanmelden

Op de website van de EU staat een oproep voor het indienen van voorstellen om financiering te krijgen. Eurocommissaris Hedegaard hoopt dat er vooral voorstellen worden ingediend voor proef-, demonstratie- en best practice-projecten.  

Bron: RCCK&L 
Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.