Factsheet inspecties chemische sector gepubliceerd

In 2013 voerde de Inspectie SZW bij ruim 350 bedrijven inspecties uit in de sector Aardolie, Chemie, Farmacie, Kunststof en Rubber (ACFKR). In deze sectoren wordt gewerkt met gevaarlijke stoffen, wat de nodige arbeidsrisico’s met zich meebrengt. De belangrijkste inspectieresultaten zijn nu gepubliceerd in een factsheet.

Aanleiding

In 2013 heeft de Inspectie SZW in de sector Aardolie, Chemie, Farmacie, Kunststof en Rubber (afgekort ACFKR) geïnspecteerd, zoals vastgelegd in de sectoraanpak ACFKR 2012-2015. Werken in de sectoren Aardolie, Chemie, Farmacie, Kunststof en Rubber (ACFKR) betekent werken met gevaarlijke stoffen. In deze sector worden chemische stoffen geproduceerd, verhandeld en verwerkt. Blootstelling aan gevaarlijke stoffen kan tot acute en chronische gezondheidseffecten leiden. Daarnaast zijn er in deze sector veiligheidsrisico’s die zorgen voor ongevallen en uitval van werknemers. De belangrijkste zijn het werken met onveilige machines en een onveilig ingerichte arbeidsplaats.

Enkele conclusies

  • Machineveiligheid vaak niet op orde door met name ontbrekende afschermende delen
  • Veel overtredingen door het ontbreken van goede RI&E’s (machines en arbeidsplaatsen)
  • Veel overtredingen door onvolledige informatiebeschikbaarheid.

Lees verder

De factsheet ‘Veilig en gezond werken in de Aardolie, Chemie, Farmacie, Kunststof en Rubber’ is te lezen op de website van de Inspectie SZW. Klik hier en lees verder. Bron: Inspectie SZW 

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.