Menu

Factsheet inspecties chemische sector gepubliceerd

In 2013 voerde de Inspectie SZW bij ruim 350 bedrijven inspecties uit in de sector Aardolie, Chemie, Farmacie, Kunststof en Rubber (ACFKR). In deze sectoren wordt gewerkt met gevaarlijke stoffen, wat de nodige arbeidsrisico’s met zich meebrengt. De belangrijkste inspectieresultaten zijn nu gepubliceerd in een factsheet.

Aanleiding

In 2013 heeft de Inspectie SZW in de sector Aardolie, Chemie, Farmacie, Kunststof en Rubber (afgekort ACFKR) geïnspecteerd, zoals vastgelegd in de sectoraanpak ACFKR 2012-2015. Werken in de sectoren Aardolie, Chemie, Farmacie, Kunststof en Rubber (ACFKR) betekent werken met gevaarlijke stoffen. In deze sector worden chemische stoffen geproduceerd, verhandeld en verwerkt. Blootstelling aan gevaarlijke stoffen kan tot acute en chronische gezondheidseffecten leiden. Daarnaast zijn er in deze sector veiligheidsrisico’s die zorgen voor ongevallen en uitval van werknemers. De belangrijkste zijn het werken met onveilige machines en een onveilig ingerichte arbeidsplaats.

Enkele conclusies

  • Machineveiligheid vaak niet op orde door met name ontbrekende afschermende delen
  • Veel overtredingen door het ontbreken van goede RI&E’s (machines en arbeidsplaatsen)
  • Veel overtredingen door onvolledige informatiebeschikbaarheid.

Lees verder

De factsheet ‘Veilig en gezond werken in de Aardolie, Chemie, Farmacie, Kunststof en Rubber’ is te lezen op de website van de Inspectie SZW. Klik hier en lees verder. Bron: Inspectie SZW 

Deel dit artikel

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.