Aanmelden nieuwsbrief

 
Het privacy statement van NCOI is van toepassing op dit formulier.

Menu

Grote Europese aanbesteding van Hollands Noorderkwartier

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, de waterbeheerder in Noord-Holland boven het Noordzeekanaal, heeft het maai- en slootwerk opnieuw aanbesteed. Verdeeld over 13 afzonderlijke gebiedspercelen is het werk in een grote Europese aanbesteding voor de komende 2 jaren op de markt gezet. De waterbeheerder pakte als aanbestedende dienst de beoordeling van de offertes uitzonderlijk aan.

De enveloppen met de prijzen bleven dicht tot en met 11 maart 2013. Toen pas werden de inschrijfsommen tijdens een bijeenkomst in bijzijn van de 25 deelnemende partijen bekendgemaakt. Omdat niet eerder duidelijk was voor welke bedragen men bereid was om het werk in een perceel aan te nemen, werd de beoordeling van de plannen hierdoor niet beïnvloed. Na ruim een uur waren alle enveloppen geopend en werd voor de 13 percelen duidelijk wie als beste inschrijver op de eerste plaats was geëindigd. De aanbestedingsprocedure wordt nu vervolgd met het opvragen en beoordelen van bewijsstukken van de best scorende inschrijvers. Als dat in orde is, kan een voorgenomen gunningsbesluit genomen worden. Eind maart is bekend of de verliezende partijen zich bij dat besluit neerleggen. Is dat het geval, dan wordt per perceel het contract getekend.

Innovatief

Voor deze aanbesteding was gekozen voor een innovatieve aanpak. Er werd gebruikgemaakt van geïntegreerde contracten, zodat er meer ruimte was voor de opdrachtnemer. Hierbij werd bewust gekozen voor een rol op afstand zoals het controleren of de opdrachtnemer het proces goed beheerst en voldoet aan de eisen uit het prestatiebestek. Een andere noviteit was dat voor het eerst op zo'n grote schaal de CO2-prestatieladder werd ingezet. De markt werd uitgedaagd om een bepaald ambitieniveau na streven op het terrein van het terugdringen van CO2-uitstoot. Bij maai- en slootwerk worden veelvuldig zware machines ingezet en als daarbij een besparing op de uitstoot van koolstofdioxide bereikt kan worden, is dat een forse winst voor het milieu.

Zelf opdrachten zo optimaal mogelijk aanbesteden?

NCOI Techniek verzorgt opleidingen voor traditionele en geïntegreerde contractvormen, variërend van korte introducties tot uitgebreide praktijkgerichte opleidingen. In de opleiding ‘Introductie UAV-GC (UAVG)’ krijgt u gedegen basiskennis met betrekking tot geïntegreerde contracten en aanbestedingen. Tijdens de opleiding ‘Opleiding UAV-GC opstellen en begeleiden (UAVP)’ leert u dit soort overeenkomsten voor weg- en waterbouwprojecten op te stellen en te begeleiden naar een optimaal resultaat. Uiteraard bieden we ook de nodige updates (ARW, UAV 2012).

Bron: Website van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtuele Open Dag NCOI

Virtuele Open dag 28 mei

Op donderdag 28 mei houdt NCOI Opleidingen een Virtuele Open Dag. Tijdens deze Open Dag helpen wij je virtueel bij het kiezen van de opleiding die het beste bij jou past. Zo kun je in een algemene proefles ervaren hoe het is om weer in de schoolbanken te zitten. Daarnaast bieden we je de mogelijkheid om een persoonlijk adviesgesprek te voeren met een van onze opleidingsadviseurs. Uiteraard beantwoorden zij ook graag al je vragen over het volgen van een opleiding naast je baan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.