Aanmelden nieuwsbrief

 
Het privacy statement van NCOI is van toepassing op dit formulier.

Menu

Honderdduizend woningen bouwen in twee jaar

Om de stijgende woningnood door de instroom van vluchtelingen in te perken moeten er volgens de PvdA in de komende twee jaar 100.000 tijdelijke woningen in de sociale sector worden bijgebouwd. Deze prefabwoningen zijn zowel bedoeld voor vluchtelingen als voor andere woningzoekenden. Het gaat om woningen die gebouwd kunnen worden voor een bedrag vanaf 25.000 euro.
 
Voor de lange termijn moeten projectontwikkelaars de ruimte krijgen om 700.000 woningen te bouwen in de vrije sector, net boven de ‘sociale huurwoningen’-huurprijs, tussen de 710 en 900 euro per maand. Volgens de PvdA is daar grote behoefte aan en kunnen de projectontwikkelaars voor die huurprijs rendabel bouwen.
 
Gereduceerd tarief
Gemeenten moeten bouwlocaties tegen een gereduceerd tarief leveren. Ook al als de grond hierdoor minder waard wordt. Desnoods moet de provincie de gemeenten er toe dwingen. Als die 700.000 woningen zijn gebouwd, kunnen na zo’n 15 jaar de tijdelijke huizen weer weg. De VVD vindt het plan niet verstandig omdat juist de grote steden niet genoeg bouwgrond hebben. Daarnaast is de VVD bang dat de maatregel een aanzuigende werking zal hebben op asielzoekers.
 
Al jaren een tekort
De Woonbond ziet het plan van de PvdA wel zitten. “We kampen al jaren met een tekort en jaar op jaar wordt de voorraad sociale huurwoningen kleiner, terwijl de vraag toeneemt. Dat wringt”, aldus directeur Ronald Paping van de Woonbond.
 
Wilt u zich op mbo- of hbo-niveau ontwikkelen binnen het vakgebied van de bouw? Bij NCOI Techniek vindt de geschikte opleiding in het ruime aanbod van praktijkgerichte opleidingen op het gebied van bouwkunde.
 
Bron: BouwBeslist

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Virtuele Open Dag NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.