Menu

Installatiesector sterk in meerjarig onderhoud

Meerjarige onderhoudscontracten hebben de toekomst. Met name in de installatiesector wordt veel gewerkt onder deze contractvorm, maar het komt ook steeds vaker voor in de bouwsector. Dit blijkt uit onderzoek van USP Marketing Consultancy.

Uit het onderzoek blijkt dat W-installateurs het meeste werken met dit soort contracten. Bij een meerjarig onderhoudscontract is vooraf overeengekomen dat 1 partij gedurende een aantal jaar verantwoordelijk is voor het onderhoud van een installatie of een (deel van) bouwwerk. Bij deze vorm van onderhoud heeft de opdrachtnemer een resultaatverplichting; hij is gedurende langere tijd verantwoordelijk voor de instandhouding van het onderhoudspeil. Deze manier van werken kent voordelen voor beide partijen. De opdrachtgever wordt ontzorgd terwijl de opdrachtnemer gedurende een langere tijd verzekerd is van inkomsten. Daarnaast zal over het algemeen het kwaliteitsniveau hoger liggen.

Installateurs postief

Voor het onderzoek zijn enquêtes afgenomen onder E-installateurs en W- installateurs, hoofdaannemers (B&U en GWW) en gespecialiseerde aannemers (onder andere schilders, klusbedrijven en stukadoors). In de bouwsector verwachten 2 op de 5 uitvoerende partijen dat er de komende jaren vaker met meerjarige onderhoudscontracten gewerkt gaat worden. Maar het zijn vooral de installateurs die hier het meest positief over zijn; 56% verwacht vaker met dit soort contracten te gaan werken. Opvallend is dat met name de partijen die nu al vaak werken met meerjarige onderhoudscontracten een toename verwachten voor de komende jaren.

KLIA en KLIB

Pleeg je onderhoud aan klimaatinstallaties? Volg dan de opleiding Klimaattechniek Algemeen (KLIA). Naast vakterminologie en basiskennis op het gebied van onderhoud en controle, leer je hoe het h/x-diagram werkt, hoe een installatie is opgebouwd en hoe je die in bedrijf stelt. Kortom: een heel complete opleiding. Aansluitend kun je de bijbehorende praktijkopleiding Klimaattechniek in praktijk (KLIB) volgen. Bovendien kun je dan gratis deelnemen aan de opleiding NEN 3140.

Bron: usp-mc

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Klassikaal, virtual classroom, e-learning en switchgarantie NCOI

Kies je eigen opleidingsvariant

Als grootste opleider van werkend Nederland begrijpen wij als geen ander dat een opleiding volgen in je leven moet passen. Daarom kun je bij NCOI Opleidingen kiezen uit verschillende opleidingsvarianten: klassikaal, Virtual Classroom en e-learning. Je kunt klassikale bijeenkomsten volgen op een leslocatie, via de computer live les krijgen van een docent of op je eigen tempo studeren wanneer het jou uitkomt. Er is altijd wel een opleidingsvariant te vinden die bij jou past. En met onze unieke switchgarantie kun je moeiteloos en zonder extra kosten veranderen van opleidingsvariant.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.