Menu

Mail door

Is jouw mobiele website al voorbereid op de wereld van morgen?

Ruim drie kwart van de Nederlanders heeft inmiddels een smartphone en een groot deel gebruikt daarnaast een tablet. Het is dan ook niet verwonderlijk dat websites tegenwoordig vaker worden bezocht via een mobiel apparaat dan via een computer. Omdat mobiele gebruikers steeds belangrijker worden, hebben websites die geoptimaliseerd zijn voor mobiele apparaten sinds 21 april 2015 een hogere ranking in Google. Alle reden dus om je website technisch aan te passen. Maar vergeet daarbij de content niet. Met deze tips maak je de content op je website geschikt voor mobiel.
 
Wat wil je met de mobiele site?
Vraag je eerst af wat het doel is van de mobiele site. Is het een verlengstuk van de normale site? Is het een aparte site? Is de mobiele site het uitgangspunt voor de normale site, in plaats van andersom? Wil je dat de bezoekers iets beleven, iets kopen of iets bekijken? Het antwoord op deze vragen bepaalt hoe je je mobiele site vormgeeft en hoeveel succes deze zal hebben. Voorkom dat mobiele bezoekers overspoeld raken met informatie.
 
Schrijf van belangrijk naar minder belangrijk
Teksten moeten oprolbaar zijn. Je begint met het belangrijkste en geeft de lezer vervolgens de gelegenheid zich op een gebruiksvriendelijke en logische manier te verdiepen. Ook met opsommingen en highlights creëer je overzicht voor de bezoeker.
 
Denk kritisch na over de content
Een normale website kan prima een aantal subniveaus hebben, voor een mobiele website geldt dat niet. Verplaats je in de bezoeker en bedenk wat zijn belangrijkste doel is met het bezoek aan de mobiele site. Dit doel krijgt een prominente plek. Zo willen bezoekers van banken bijvoorbeeld makkelijk hun saldo kunnen checken en bezoekers van NS.nl willen snel kunnen zien hoe laat hun trein gaat. Kom dus snel terzake.
 
Gebruik aantrekkelijke koppen
Dit geldt natuurlijk ook voor de gewone website, maar des te meer voor de mobiele website. Mobiele gebruikers scrollen en scannen namelijk. Kies voor een korte, duidelijke, informatieve en aantrekkelijke kop die op één regel past.
 
Opleidingen Online Communicatie van NCOI Opleidingen
Steeds meer mensen hebben een smartphone en/of tablet, dus organisaties die willen blijven meedoen, ontkomen er niet aan zich te verdiepen in mobiele communicatie. Ben jij verantwoordelijk voor de mobiele-communicatiestrategie van jouw organisatie? Bekijk dan eens onze opleidingen HBO Mobile Communication en HBO Mobile en Social Communication.
 
Bron: Frankwatching

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Klassikaal, virtual classroom, e-learning en switchgarantie NCOI

Kies je eigen opleidingsvariant

Als grootste opleider van werkend Nederland begrijpen wij als geen ander dat een opleiding volgen in je leven moet passen. Daarom kun je bij NCOI Opleidingen kiezen uit verschillende opleidingsvarianten: klassikaal, Virtual Classroom en e-learning. Je kunt klassikale bijeenkomsten volgen op een leslocatie, via de computer live les krijgen van een docent of op je eigen tempo studeren wanneer het jou uitkomt. Er is altijd wel een opleidingsvariant te vinden die bij jou past. En met onze unieke switchgarantie kun je moeiteloos en zonder extra kosten veranderen van opleidingsvariant.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.