Menu

Mail door

Kantoren moeten in 2023 Energielabel C hebben

De grootste bron van CO2-uitstoot in Nederland is de gebouwde
omgeving. Gebouwen duurzaam maken is dan ook een van de meest effectieve manieren om deze uitstoot te verminderen. Het is bovendien economisch een voordelige manier om energie te besparen.
 
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) verwacht dat ieder kantoor groter dan 100 m2 in 2023 minimaal energielabel C moet hebben. Naar schatting moeten bij meer dan helft van de kantoren in Nederland maatregelen genomen worden om aan deze aanstaande verplichting te voldoen. De definitieve wetgeving wordt nu voorbereid. Dat geldt ook voor de uitvoering van de regels, de naleving en de handhaving daarvan.

Traditionele installateur wordt energieregisseur

Als deze doelstelling wordt gehaald, betekent dat een besparing van 10 tot 12 procent. Dat past binnen de wereldwijde plannen betreffende de energietransitie. Om dit voor elkaar te krijgen is wel een collectieve inspanning nodig van zowel eigenaren, overheid en installatiebranche. Die laatste ziet daarin een belangrijke rol voor de installateur. De traditionele installateur zal zich daarbij transformeren naar een energieregisseur.
 
De installateur blijft natuurlijk een technische vakman, maar daarnaast onderzoekt hij wat de klant het best kan doen om duurzamer te worden. Hij geeft vervolgens informatie en adviezen over regels en duurzaamheidseisen en welke maatregelen het beste werken. Ook helpt hij eventueel de klant om die nodige maatregelen financieel mogelijk te maken.
 
Onderhoudt, repareert of ontwerpt u klimaattechnische installaties? Kijk dan eens naar onze opleidingen en trainingen op het gebied van Installatietechniek, Koudetechniek en Klimaattechniek.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Virtuele Open Dag NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.