LED technologie blijft verbeteren

Het is inmiddels bekend dat LED verlichting energie bespaart. Om die reden vervangt LED steeds vaker traditionele verlichting. Toch blijft de technologie verbeteren en stapelen de voordelen van slimme elektronica zich op.
 
Niet alleen heeft LED een langere levensduur dan andere lampen, ook de kwaliteit van het licht is beter. LED maakt het bijvoorbeeld mogelijk om een verlicht object extra levendig, natuurlijk of aantrekkelijk te exposeren.  

Voordelen wegen niet op tegen hoge investeringskosten

Een van de grote voordelen van LED is dat het energie bespaart. Maar toch zijn er nog steeds belangrijke industrieën waar veel verlichting gebruikt wordt, zoals de tuinbouw, die nog geen gebruikmaken van deze technologie. Nu blijkt echter uit diverse onderzoeken dat LED verlichting naast een serieuze energiebesparing ook kan zorgen voor een grotere oogst.
 
Het lijkt een gemakkelijke beslissing voor tuinders. Toch wegen de lagere gebruikskosten en meer opbrengsten nog niet op tegen de investeringen die moeten worden gedaan om LED te implementeren. Deze investeringskosten zijn voor veel bedrijven nog te hoog. De elektronicabranche moet zorgen voor een lagere kostprijs voor de LEDs. Pas als fabrikanten de kostprijs omlaag brengen, dan kan de LED echt doorbreken.

LED Evenement 2 december

Tijdens het LED Evenement op 2 december wordt een mogelijke oplossing gepresenteerd: er moeten meer silicone gebruikt worden in plaats van GaN (Galliumnitride). Ook krijgen bezoekers de laatste technologische ontwikkelingen te zien op het gebied van LEDs, drivers, optics, connectoren, printplaten, software en test & meetapparatuur.
 
Bron:
Etotaal

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.