Menu

LED technologie blijft verbeteren

Het is inmiddels bekend dat LED verlichting energie bespaart. Om die reden vervangt LED steeds vaker traditionele verlichting. Toch blijft de technologie verbeteren en stapelen de voordelen van slimme elektronica zich op.
 
Niet alleen heeft LED een langere levensduur dan andere lampen, ook de kwaliteit van het licht is beter. LED maakt het bijvoorbeeld mogelijk om een verlicht object extra levendig, natuurlijk of aantrekkelijk te exposeren.  

Voordelen wegen niet op tegen hoge investeringskosten

Een van de grote voordelen van LED is dat het energie bespaart. Maar toch zijn er nog steeds belangrijke industrieën waar veel verlichting gebruikt wordt, zoals de tuinbouw, die nog geen gebruikmaken van deze technologie. Nu blijkt echter uit diverse onderzoeken dat LED verlichting naast een serieuze energiebesparing ook kan zorgen voor een grotere oogst.
 
Het lijkt een gemakkelijke beslissing voor tuinders. Toch wegen de lagere gebruikskosten en meer opbrengsten nog niet op tegen de investeringen die moeten worden gedaan om LED te implementeren. Deze investeringskosten zijn voor veel bedrijven nog te hoog. De elektronicabranche moet zorgen voor een lagere kostprijs voor de LEDs. Pas als fabrikanten de kostprijs omlaag brengen, dan kan de LED echt doorbreken.

LED Evenement 2 december

Tijdens het LED Evenement op 2 december wordt een mogelijke oplossing gepresenteerd: er moeten meer silicone gebruikt worden in plaats van GaN (Galliumnitride). Ook krijgen bezoekers de laatste technologische ontwikkelingen te zien op het gebied van LEDs, drivers, optics, connectoren, printplaten, software en test & meetapparatuur.
 
Bron:
Etotaal

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Klassikaal, virtual classroom, e-learning en switchgarantie NCOI

Kies je eigen opleidingsvariant

Als grootste opleider van werkend Nederland begrijpen wij als geen ander dat een opleiding volgen in je leven moet passen. Daarom kun je bij NCOI Opleidingen kiezen uit verschillende opleidingsvarianten: klassikaal, Virtual Classroom en e-learning. Je kunt klassikale bijeenkomsten volgen op een leslocatie, via de computer live les krijgen van een docent of op je eigen tempo studeren wanneer het jou uitkomt. Er is altijd wel een opleidingsvariant te vinden die bij jou past. En met onze unieke switchgarantie kun je moeiteloos en zonder extra kosten veranderen van opleidingsvariant.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.