Nieuwe RAW-systematiek biedt nieuwe voordelen

Een tijdje geleden gepresenteerd tijdens de Infratech-beurs: de nieuwe Standaard RAW 2015. De RAW-systematiek, al sinds de jaren zestig van de vorige eeuw een begrip in de Grond-, Weg- en Waterbouw (GWW), wordt iedere vijf jaar herzien. Met 250 extra pagina’s ligt er ook dit keer weer een dikkere uitgave dan de vorige. De Standaard RAW Bepalingen 2015, het resultaat van een intensieve samenwerking tussen adviseurs en opdrachtgevers en -nemers in de GWW, bevat een doordacht en dynamisch stelsel van juridische, administratieve en technische voorwaarden voor het samenstellen van bouwcontracten in de sector. 

Wat betekent dat voor jou?
Vrijwel iedereen die werkzaam is in de GWW-sector krijgt te maken met de nieuwe Standaard RAW 2015. Deze nieuwe standaard biedt opdrachtgevers en opdrachtnemers namelijk een kader om afspraken in bouwcontracten te maken en deze goed vast te leggen.

Voordelen
De nieuwe RAW-systematiek is gebaseerd op de nieuwste inzichten en technieken die relevant zijn voor de sector. En die zie je als het goed is terug in het bouwcontract:

  • Het contract kent een duidelijke afbakening van de verantwoordelijkheden van de contractpartners. De opdrachtgever heeft de verantwoordelijkheid voor het ontwerp, de aannemer voor de uitvoering.
  • Het contract biedt duidelijke bestekinformatie die aansluit op ontwerp, calculatie, uitvoering en bedrijfshuishouding. Voorzien van een eenduidige omschrijving van de rechten en plichten van de contractpartners.
  • Het contract biedt een duidelijke beschrijving van het werk in de vorm van kostenhomogene en uitvoeringsgerichte bestekposten.

Meer weten over contracten en aanbestedingen?
Heb jij als professional aan de overheids- of marktzijde te maken met aanbestedingen en contracten? Bijvoorbeeld waar het gaat om bouwkundige of civieltechnische werkzaamheden, of werkzaamheden die te maken hebben met onderhoud of verbouwing. Dan vind je bij NCOI Techniek zeker een toepassingsgerichte opleiding binnen het portfolio van dit vakgebied. Goed om te weten: tijdens de trainingen besteden we onder andere ruime aandacht aan de samenwerking tussen de verschillende werkgebieden. En je zult zien: dat biedt zeker meerwaarde.

Bron: Crow

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.