Menu

Nieuwe RAW-systematiek biedt nieuwe voordelen

Een tijdje geleden gepresenteerd tijdens de Infratech-beurs: de nieuwe Standaard RAW 2015. De RAW-systematiek, al sinds de jaren zestig van de vorige eeuw een begrip in de Grond-, Weg- en Waterbouw (GWW), wordt iedere vijf jaar herzien. Met 250 extra pagina’s ligt er ook dit keer weer een dikkere uitgave dan de vorige. De Standaard RAW Bepalingen 2015, het resultaat van een intensieve samenwerking tussen adviseurs en opdrachtgevers en -nemers in de GWW, bevat een doordacht en dynamisch stelsel van juridische, administratieve en technische voorwaarden voor het samenstellen van bouwcontracten in de sector. 

Wat betekent dat voor jou?
Vrijwel iedereen die werkzaam is in de GWW-sector krijgt te maken met de nieuwe Standaard RAW 2015. Deze nieuwe standaard biedt opdrachtgevers en opdrachtnemers namelijk een kader om afspraken in bouwcontracten te maken en deze goed vast te leggen.

Voordelen
De nieuwe RAW-systematiek is gebaseerd op de nieuwste inzichten en technieken die relevant zijn voor de sector. En die zie je als het goed is terug in het bouwcontract:

  • Het contract kent een duidelijke afbakening van de verantwoordelijkheden van de contractpartners. De opdrachtgever heeft de verantwoordelijkheid voor het ontwerp, de aannemer voor de uitvoering.
  • Het contract biedt duidelijke bestekinformatie die aansluit op ontwerp, calculatie, uitvoering en bedrijfshuishouding. Voorzien van een eenduidige omschrijving van de rechten en plichten van de contractpartners.
  • Het contract biedt een duidelijke beschrijving van het werk in de vorm van kostenhomogene en uitvoeringsgerichte bestekposten.

Meer weten over contracten en aanbestedingen?
Heb jij als professional aan de overheids- of marktzijde te maken met aanbestedingen en contracten? Bijvoorbeeld waar het gaat om bouwkundige of civieltechnische werkzaamheden, of werkzaamheden die te maken hebben met onderhoud of verbouwing. Dan vind je bij NCOI Techniek zeker een toepassingsgerichte opleiding binnen het portfolio van dit vakgebied. Goed om te weten: tijdens de trainingen besteden we onder andere ruime aandacht aan de samenwerking tussen de verschillende werkgebieden. En je zult zien: dat biedt zeker meerwaarde.

Bron: Crow

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtual classroom en e-learning NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.