Menu

Ontladingen in leidingen en slangen

Dat statische oplading optreedt bij pneumatisch transport van poeders en granulaten zal uit het voorgaande artikel duidelijk zijn. Ook in lange valpijpen kan een hoge oplading ontstaan. De hoogte van de oplading hangt af van de producteigenschappen, de transport- of valsnelheid en de eigenschappen van het binnenoppervlak van de leiding of slang. Bij elektrostatische oplading wordt lading opgewekt:

  • Op het product dat getransporteerd wordt, hier dus het poeder of granulaat
  • Op het binnenoppervlak van de leiding of slang, maar van tegengestelde polariteit als van het product.

Lees verder

Klik hier en lees het complete artikel 'Ontladingen in leidingen en slangen'. Dit artikel is gepubliceerd in het vakblad Solids Processing.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtual classroom en e-learning NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.