Menu

Ontladingen in leidingen en slangen

Dat statische oplading optreedt bij pneumatisch transport van poeders en granulaten zal uit het voorgaande artikel duidelijk zijn. Ook in lange valpijpen kan een hoge oplading ontstaan. De hoogte van de oplading hangt af van de producteigenschappen, de transport- of valsnelheid en de eigenschappen van het binnenoppervlak van de leiding of slang. Bij elektrostatische oplading wordt lading opgewekt:

  • Op het product dat getransporteerd wordt, hier dus het poeder of granulaat
  • Op het binnenoppervlak van de leiding of slang, maar van tegengestelde polariteit als van het product.

Lees verder

Klik hier en lees het complete artikel 'Ontladingen in leidingen en slangen'. Dit artikel is gepubliceerd in het vakblad Solids Processing.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Voorlichtingsbijeenkomst NCOI

Voorlichtingsbijeenkomsten

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.