Menu

Ontladingen in leidingen en slangen

Dat statische oplading optreedt bij pneumatisch transport van poeders en granulaten zal uit het voorgaande artikel duidelijk zijn. Ook in lange valpijpen kan een hoge oplading ontstaan. De hoogte van de oplading hangt af van de producteigenschappen, de transport- of valsnelheid en de eigenschappen van het binnenoppervlak van de leiding of slang. Bij elektrostatische oplading wordt lading opgewekt:

  • Op het product dat getransporteerd wordt, hier dus het poeder of granulaat
  • Op het binnenoppervlak van de leiding of slang, maar van tegengestelde polariteit als van het product.

Lees verder

Klik hier en lees het complete artikel 'Ontladingen in leidingen en slangen'. Dit artikel is gepubliceerd in het vakblad Solids Processing.

Deel dit artikel

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.