Ontladingen in leidingen en slangen

Dat statische oplading optreedt bij pneumatisch transport van poeders en granulaten zal uit het voorgaande artikel duidelijk zijn. Ook in lange valpijpen kan een hoge oplading ontstaan. De hoogte van de oplading hangt af van de producteigenschappen, de transport- of valsnelheid en de eigenschappen van het binnenoppervlak van de leiding of slang. Bij elektrostatische oplading wordt lading opgewekt:

  • Op het product dat getransporteerd wordt, hier dus het poeder of granulaat
  • Op het binnenoppervlak van de leiding of slang, maar van tegengestelde polariteit als van het product.

Lees verder

Klik hier en lees het complete artikel 'Ontladingen in leidingen en slangen'. Dit artikel is gepubliceerd in het vakblad Solids Processing.

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.