Menu

Praktische richtlijnen voor laagspanningsleidingen

Na publicatie van de nieuwe Europese normenreeks NEN-EN 50525 zijn nu ook de richtlijnen voor de toepassing van de leidingen beschikbaar, NEN-EN 50565. Deze reeks vervangt de Nederlandse Praktijkrichtlijn NPR 3627.

NEN-EN 50525 is een serie geharmoniseerde normen voor laagspanningsleidingen. De nieuwe richtlijn NEN-EN 50565 is bedoeld als extra hulpmiddel voor toestelfabrikanten, installatieadviseurs en eindgebruikers bij de toepassing van laagspanningsleidingen.

Eigenschappen genormaliseerde leidingen

NEN-EN 50565 geeft informatie over de eigenschappen en beperkingen van de genormaliseerde leidingen met het oog op de veiligheid van mensen, gebouwen, dieren en elektrische apparaten. Ook geeft de norm informatie over de levensduur van leidingen.

Niet alle toepassingen

In de richtlijnen wordt niet iedere mogelijke toepassing van de leidingen beschreven. Toepassingen die niet beschreven staan in de richtlijn kunnen invloed hebben op de levensduur van de leiding en de veiligheid. Bij twijfel kan altijd contact worden opgenomen met de fabrikant van de leiding. Lees alles over de toepassing van leidingen in elektrotechnische installaties in NEN 1010.

Bestellen

De titel van NEN-EN 50565 is 'Elektrische leidingen – Richtlijn voor de toepassing van leidingen met een nominale spanning niet hoger dan 450/750 V (U0/U)'. Deel 1 bevat algemene richtlijnen,  deel 2 de specifieke richtlijnen per type leiding.    

Bron: NEN

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtual classroom en e-learning NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.