Menu

Projectering van brandbestrijdingsmiddelen

Alle opgehangen, geïnstalleerde en gemonteerde brandbestrijdingsmiddelen moeten in termen van plaatsbepaling voldoen aan zogenoemde projecteringsvoorschriften. Hoe kunt u die toetsen?

De projecteringsvoorschriften zijn voor verschillende onderdelen van toepassing. Het ontwerp van een brandmeldinstallatie kent bijvoorbeeld voorschriften volgens de NEN 2535. Terwijl een ontruimingsinstallatie de NEN 2575 gebruikt en voor brandblusmiddelen de NEN 4001 wordt toegepast. Wanneer er door een verbouwing andere vluchtwegen of luchtstromen worden gecreëerd of de brand- en rookcompartimentering wordt aangepast, wordt niet altijd rekening gehouden met de juiste blusmiddelen, slow-whoops of puntmelders op de juiste plek.

Toetsen van projectering

Twijfelt u over de brandveiligheidsmaatregelen, de brandbestrijdingsmiddelen, de bouwkundige of installatietechnische voorzieningen? Dan is het verstandig om uw situatie te (laten) toetsen. Dit kunt u zelf doen of u kunt hiervoor een gecertificeerde projecteringsdeskundige inhuren.

Bronnen: vebon.org en kiwaffs.nl

Deel dit artikel

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.