Menu

Projectering van brandbestrijdingsmiddelen

Alle opgehangen, geïnstalleerde en gemonteerde brandbestrijdingsmiddelen moeten in termen van plaatsbepaling voldoen aan zogenoemde projecteringsvoorschriften. Hoe kunt u die toetsen?

De projecteringsvoorschriften zijn voor verschillende onderdelen van toepassing. Het ontwerp van een brandmeldinstallatie kent bijvoorbeeld voorschriften volgens de NEN 2535. Terwijl een ontruimingsinstallatie de NEN 2575 gebruikt en voor brandblusmiddelen de NEN 4001 wordt toegepast. Wanneer er door een verbouwing andere vluchtwegen of luchtstromen worden gecreëerd of de brand- en rookcompartimentering wordt aangepast, wordt niet altijd rekening gehouden met de juiste blusmiddelen, slow-whoops of puntmelders op de juiste plek.

Toetsen van projectering

Twijfelt u over de brandveiligheidsmaatregelen, de brandbestrijdingsmiddelen, de bouwkundige of installatietechnische voorzieningen? Dan is het verstandig om uw situatie te (laten) toetsen. Dit kunt u zelf doen of u kunt hiervoor een gecertificeerde projecteringsdeskundige inhuren.

Bronnen: vebon.org en kiwaffs.nl

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Virtuele Open Dag NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.