Projectering van brandbestrijdingsmiddelen

Alle opgehangen, geïnstalleerde en gemonteerde brandbestrijdingsmiddelen moeten in termen van plaatsbepaling voldoen aan zogenoemde projecteringsvoorschriften. Hoe kunt u die toetsen?

De projecteringsvoorschriften zijn voor verschillende onderdelen van toepassing. Het ontwerp van een brandmeldinstallatie kent bijvoorbeeld voorschriften volgens de NEN 2535. Terwijl een ontruimingsinstallatie de NEN 2575 gebruikt en voor brandblusmiddelen de NEN 4001 wordt toegepast. Wanneer er door een verbouwing andere vluchtwegen of luchtstromen worden gecreëerd of de brand- en rookcompartimentering wordt aangepast, wordt niet altijd rekening gehouden met de juiste blusmiddelen, slow-whoops of puntmelders op de juiste plek.

Toetsen van projectering

Twijfelt u over de brandveiligheidsmaatregelen, de brandbestrijdingsmiddelen, de bouwkundige of installatietechnische voorzieningen? Dan is het verstandig om uw situatie te (laten) toetsen. Dit kunt u zelf doen of u kunt hiervoor een gecertificeerde projecteringsdeskundige inhuren.

Bronnen: vebon.org en kiwaffs.nl

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.